család,  gyerek

Ezek a babák lesznek a gyerekek legújabb kedvencei

Amikor még nem volt gyerekem, határozott elképzelésem és véleményem volt sok gyereknevelési kérdésről.

Aztán, ahogy jöttek a gyerekek, úgy borultak fel ezek az elvek.

Amikor családról álmodoztam, valahogy mindig csak vagány, fiús anyukaként tudtam elképzelni magam, és határozottan hangoztattam, hogy nekem bizony fiaim lesznek. Aztán kiderült, hogy lányom lesz, és hirtelen lányos anyává váltam.

Persze semmiképpen nem akartam rózsaszín, habos-babos kislányt, annak ellenére sem, hogy szembe kellett mennem  a boltban kapható ruhaválasztékkal is, ami csakis rózsaszín és lila kollekcióból állt, sőt, a szűkebb család is le volt tiltva a rózsaszínről. Ezt a szabályt a nagyszülők, és keresztszülők egyébként legtöbbször figyelmen kívül hagyták.

Ment ez mindaddig, míg a lányomnak, úgy másfél, 2 éves kora körül határozott véleménye nem lett a divatról. És a kis divatdiktátor nem volt mást hajlandó felvenni, csak rózsaszínt, habosat, csillogósat. Mindenféle vita csak hisztibe torkollott, aztán rájöttem, hogy ebből az elvemből végülis tudok engedni, ha helyette más szabályokban kiegyezünk.

Ugyanígy jártam a Barbie babákkal. Mikor elképzeltem, hogy milyen lesz kislányt nevelni, határozottan elhatárolódtam a Barbie babáktól.  De hát a  leánykám természetesen Barbie babáról álmodozott.

Így aztán lett Barbie babánk és egy halom rózsaszín ruhácskánk 🙂 , mert időközben rájöttem, hogy nem lesz attól a gyereknek semmi baja, ha megkapja ezeket, miközben olyan játékokat, értékeket is kínálunk neki, amit mi fontosnak tartunk.

Azóta pedig már semmin sem lepődöm meg. Azon sem, ha a lányom, és a gyerekek számomra szokatlan  kinézetű babákért rajonganak. Mint például az Enchantimals szereplőiért.

Mindegyik babának van neve és karaktere, hiszen ők különböző történetek, mesék szereplői. A filmek a YouTube-on találhatók.

Bevallom, elsőre furcsának tűntek az állatfülű, színes babák és az aprócska pajtásaik, de amikor a lányom felvisított, hogy milyen cukik, tudtam, hogy szeretni fogják őket a lányok.

Jázmin és Hanna is hasonlóképpen szeretettel fogadták a kedves arcú lényeket.

Mindegyik  Enchantimals babának van egy kiskedvence, akikkel különleges kapcsolatot ápolnak, és egymással is igencsak jó barátok. Jázika Felicity-t, a rókás babát választotta. Minden szereplőnek megvan a maga karaktere, Felicity például gyors és okos és minden érdekli a világon.

Hanna babája  Patter, a pávalány, aki büszke divatos tollaira, és barátait is arra buzdítja, hogy legyenek büszkék magukra.

Van a babák között egy DIY hajlamú is, nos Bree, a nyuszilány – hú, ez kicsit furcsán hangzik ebben a környezetben,  inkább nyuszislánynak hívom – az árnyas liget legkreatívabb lakója, folyton kézműveskedik. Azonnal a szívembe zártam. ♥

És ennek örömére kézműveskedtünk egy kicsit a lányokkal, és Bree-vel. 🙂

Először könyvjelzőt hajtogattunk, az alap hajtogatást ebben a videóban találjátok. Olyan egyszerű, hogy még egy ovisnak is sikerélményt okoz.

Ezt aztán lehet dekoráni, készült rókás, és pávás is, természetesen.

Aztán kicsit ültettünk, méghozzá zsázsát. Ez a növényke azért is annyira jó, mert már másnapra beindul a csírázás, így a türelmetlenebb gyerkőcöknek rögtön sikerélmény, és 2 héten belül lehet ”szüretelni”.

Előtte azonban elkészítettük az újrahasznosított edénykénket: tojástartóból vágtunk ki kis csészéket, amiket a lányok dekoráltak.

Miután jól kikreatívkodtuk magunkat, a lányokat magukra hagytuk a babákkal. Ők pedig azonnal szerepjátékba kezdtek: így lett a virágágyásból varázslatos kert, a kavicsokból hegyek épültek, a kerti kút palotává változott.

Az állatos  tündérbabák   pedig azóta természetesen mindenhová elkísérik a lányokat.


Szóval, kedves szülők, újabb őrület várható!


Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük