csináld magad,  DIY,  gyerek

3 újrahasznos holmi a suliba

Egyedi, környezettudatos és menő holmik fillérekből. És a gyerekek is imádják. Kell ennél több?

Szerintem nem lehet elég korán kezdeni a környezettudatosságot: mi a megfoltozzuk a térdén kilyukadt nadrágot, kitoldjuk a rövidet és megvarrjuk a lyukas zoknikat. És a gyerekek büszkén hordják ezeket, mert így ők környezetvédők. 🙂 És még pénztárcabarát is. Így aztán nem kérdés, hogy vannak újrahasznos holmik a suliban is.

Festőkötény: Az ötlet akkor született, mikor a suliba rajz órára valami festőöltözéket kellett vinni. Szerintem nincs olyan kisgyerek, akinek ne lenne – legalább egy – vízhatlan gumilepedője, nagyon hasznos ez a pelusról leszoktatás időszakában. Egyik oldala vízzáró műanyag bevonat, a másik frottírszerű anyag. Na, ebből szuper festőkötény készíthető: hímezve, gyöngyökkel díszítve.

Akinek még sincs ilyen otthon, használhat kinőtt, régi esőkabátot is kötényként, ezt varrni sem kell.

11

Tolltartó: Nem új ötlet, de a kamaszoknál növelheti a tanulási kedvet, főleg, ha a kedvenc együttese is rajta van. A sörösdoboz szélét kiegyengetjük, hogy ne vágjon. Mivel elég magasak ezek a dobozok, az aljára tegyünk kavicsréteget, ez a stabilitását is növelni fogja, aztán mehetnek bele az ecsetek, ceruzák, ollók.

1

Tárolódoboz: A suliba a rajz órához szükséges holmik tárolására a legjobb megoldás egy díszített cipősdoboz. Ez lehet papírral ragasztott, dekupázsolt, matricákkal díszített.

52

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük