csináld magad,  DIY,  otthon

Nemez makk, turbó üzemmódban

Beleszeretős őszi dekoráció, turbósítva, egyszerűen. Ugye, Neked is kell ilyen? 18

A nemezelés most a kedvencünk, gyönyörű színes gyapjút vettünk, és nincs megállás, jöhetnek az ötletek. A nemez makkokba már régen szerelmes vagyok, és persze ilyen sokat szeretnék. Ezt elkészíteni viszont nem kis munka, rengeteg golyócskát kell nemezelni, ezért azon gondolkoztam, hogyan lehetne gyorsítani. Mivel gyapjúpulcsit már nemezeltem korábban  mosógépben, gondoltam, kipróbálom ezt golyókkal is.

A gyapjúból téptem egy kis darabot, kissé széthúztam, hogy fellazuljon, majd golyócskát formáztam belőle. Ezután bevizeztem, még kissé tömörítettem, és pamut zokniba kötöttem szorosan:

1

Mosógépbe tettem, és 60 fokon kimostam, mellé mehet valami nehéz, farmernadrág, vagy teniszlabda. Én rendesen mosószert is adtam a gépbe, mivel úgy gondoltam, ha más nem, kimosom a farmernadrágokat. 🙂

2

Jelentem, szuper lett: csudajó kis nemez golyócskákat kaptam, ezek nem olyan kemények, mint a szappanos technikával készített verzió. Ezeket a golyókat lehet még kicsit gyúrni, formázni egy kis szappannal, ha elégedetlenek vagyunk  vele, de nekem a makkocskákhoz pontosan megfelelnek. Jöhet a nagyüzem! 🙂 Már csak makkokat kell gyűjteni!

3

Egyébként a gyerekek  az esti fürdéskor készítenek golyókat, nyugtat és fejleszti is őket. A letépett darabkákból golyót formázunk, majd meleg vízbe mártjuk, hogy átnedvesedjen.

Ezután beszappanozzuk, hogy éppen, hogy csússzon.

Először csak finoman kell görgetni a tenyerünkben, majd mikor már érezzük a gyapjú tömörödését, lehet erősebben formázni a golyócskákat.

A munka közben a golyó ne legyen túl vizes, és túl szappanos sem.

Ha elég kemény a golyó öblítsük le vízzel és szárítsuk.

Összegyűjtöttem néhány ötletet, mire használhatjuk. A makkocskákból lehet karácsonyfadísz,

19

 díszíthet csomagolást,

20 lehet medál. 21 Szép napot!

A bejegyzés  részben saját képeket tartalmaz, nem saját kép esetében a képek forrásait a képekre kattintva éred el. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük