Retró sütik: Zebra keksz
Igazi látványos süti, amivel még a kezdő konyhatündérek is lenyűgözhetik a családot, barátokat, na és nem mellesleg finom is. Kóstolj bele ebbe a retró sütibe, a munkahelyi névnapi bulik egyik sztárjába. 🙂
Van egy receptgyűjteményem abból az időből, amikor még a munkahelyeken nagy névnapi sütizés volt, a recepteket még írógéppel írták és indigóval másolták, és a recept megnevezése mellett ott állt zárójelben a forrás is: Mancika. 🙂
Egyszerű, isteni, látványos házi finomságok, amik nélkül nem volt húsvét, karácsony, névnap, és amik ma is ugyanolyan finomak. 🙂
Ilyen a zebrakeksz is, ami sütés nélkül készül.
Hozzávalók:
2 csomag csokoládés pudingpor (főzős fajta)
6 dl tej
8 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin
1 csomag (25 dkg) Albert keksz
5-6 evőkanál kókuszreszelék
A pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a margarint is.
Tálcára alufóliát teszünk, erre építjük a sütit.
A kekszeket egyenként bekenjük a csokikrémmel, majd összetapasztjuk őket úgy, hogy egy rudat kapjunk végül.
A kekszrudat kivülről is bekenjük csokival, majd kókuszreszelékben meghempergetjük, belecsomagoljuk a fóliába és hűtőbe tesszük.
A legjobb, ha egy éjszakát áll, ekkor jól megpuhul a keksz.
Ferdén szeleteljük, így lesz szép csíkos.
Még egy retró recept?
Non plus ultra: a magyar macaron
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
3 hozzászólás
Magdolna Hodine
Nagyon szeretem ezt a gyorsan elkészíthető édességet! 🙂
– és milyen régen csináltam! De jó, hogy eszembe juttattad! Köszönöm! 🙂
Rácz Anikó
🙂 Én köszönöm! <3
Magdolna Hodine
♥