Őszi sütőtökös pohárkrém
Tartalmas és isteni finom pohárkrém esős napokra.
Szeretem a sütőtököt mindenféle formában, krémlevesnek még a férjem is szereti, de ha egyszerűen megsütjük, akkor igazából csak én eszem a linkát.
Nálunk (Böszörményben) ugyanis így hívják a sült sütőtököt, melyet frissen kisütve, gőzölögve is árulnak a piacon.
Mióta kipróbáltam a sütőtökös pitét, azóta tudom, hogy a tök nagyon jól harmonizál a tejszínnel, így nem volt kérdés, hogy a maradék sült tököt pohárkrémként hasznosítom.
Hozzávalók (kb. 1 pohárhoz)
1-2 db Omlós keksz (zabos a legjobb)
0,5 kávéskanálnyi olvasztott vaj
2 evőkanálnyi krémsajt
kb. 50 g sütőtök
leheletnyi fahéj, szerecsendió, gyömbér
méz ízlés szerint
~0,5 dl habtejszín
A kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a pohár aljára tesszük.
A megsült sütőtököt és a krémsajtot összedolgozzuk, ebbe kerülnek a fűszerek is, és ha nem elég édes a tök, akkor kevés méz is.
A tejszínt felverjük, majd a pohárba felváltva rétegezzük a sütőtökös krémet, és a tejszínhabot.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.