recept

Őszi sütőtökös pohárkrém

Tartalmas és isteni finom pohárkrém esős napokra.

Szeretem a sütőtököt mindenféle formában, krémlevesnek még a férjem is szereti, de ha egyszerűen megsütjük, akkor igazából csak én eszem a linkát.

Nálunk (Böszörményben) ugyanis így hívják a sült sütőtököt, melyet frissen kisütve, gőzölögve is árulnak a piacon.

Mióta  kipróbáltam a sütőtökös pitét, azóta tudom, hogy a tök nagyon jól harmonizál a tejszínnel, így  nem volt kérdés, hogy a maradék sült tököt pohárkrémként hasznosítom.

01_img_3448

Hozzávalók (kb. 1 pohárhoz)

1-2 db Omlós keksz (zabos a legjobb)

0,5 kávéskanálnyi olvasztott vaj

2 evőkanálnyi krémsajt

kb. 50 g sütőtök

leheletnyi fahéj, szerecsendió, gyömbér

méz ízlés szerint

~0,5 dl habtejszín

03_img_3468

A kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a pohár aljára tesszük.

A megsült sütőtököt és a krémsajtot összedolgozzuk, ebbe kerülnek a fűszerek is, és ha nem elég édes a tök, akkor kevés méz is.

A tejszínt felverjük, majd a pohárba felváltva rétegezzük a sütőtökös krémet, és a tejszínhabot.

02_img_3454

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük