Jeges almatea almahéjból
Itt a nyári alma szezonja, amiből nálunk finom süti készült. De mi lesz a gyönyörű piros almahéjjal? Hát persze, hogy tea készült belőle, de ezúttal jegesen.
Az almahéjakat 4-5 dl vízzel leforráztam, majd lefedve 15 percig állni hagytam. Mézzel, citrommal szeretem a legjobban, de önmagában is nagyon finom behűtve.
A gyerekeknek egy kis citrommal, kevés cukorral, vagy mézzel kiváló nyári üdítő, hiszen az alma vitamin-, foszfor- és savtartalma jótékonyan hat az agyműködésre.
A héját is meg kell enni (inni), mert abban van a vitamin! 🙂
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha bármilyen almás sütit készítesz, a levágott és egészséges almahéjakból készíts teát. Ha nagyobb mennyiségű almahéjunk van, azt száríthatjuk is sütőben: rácson 55-60 fokon, nyitott sütőajtó mellett (a sütikészítés után 🙂
Nyáron jegesen, télen mézzel fogyaszthatod. Finom és egészséges. Az alma vitamin-, foszfor- és savtartalma jótékonyan hat az agyműködésre (vizsgaidőszak), szabályozza a máj és vese működését is. Az almahéj teának remek vízhajtó hatása van és hányásos hasmenéses időszakban az egyik legkiválóbb védőital.
Tetszett a tipp? Oszd meg másokkal is! További ötletek itt.
No Comments
Pink Dust
Biztos, hogy ki fogom próbálni! Jól néz ki 🙂
Rácz Anikó
Köszi! Én nagyon szeretem. 🙂