csináld magad,  DIY,  otthon

Csomózz hálót: tengerparti hangulat otthon

Idén úgy alakult, hogy nem tudunk elmenni nyaralni, elutazni, ezért a nyaralós hangulatot otthon igyekszünk megteremteni: fagyit eszünk, kártyázunk, társasozunk, lángost sütünk, a kertben pancsolunk, ja és dinnye, dinnye, dinnye dinnye! 🙂

Emellett sok kis apróság segíthet még megteremteni a nyaralás hangulatát: kancsóban elkészített hűsítő limonádé jégkockákkal, néhány kavics, színes napernyő,  vagy egy csomózott hálóval díszített üveg, mellyel dekorálhatod a lakást, az erkélyt, vagy a kertbe is kerülhet.

SAM_4854

SAM_4850

SAM_4844

Ha ránézek, máris a tengerparton érzem magam. 🙂 És elkészíteni is egyszerű, talán leírni bonyolultabb, mint megcsinálni! Amire szükséged lesz:

befőttesüveg

kenderzsinór (vagy kötöző zsineg)

Kössünk az üveg szájára egy zsinórt (ne legyen túl szoros).

1

Vágj le 6 db zsineget, ennek hossza az üveg hosszának 3,5-4-szerese legyen. Ezeket egyenletesen kötözd az előbbi zsinórra: hajtsd ketté, majd belülről kifele hurkolj.

2

3

Ezután a zsinegpárok egyik tagját csomózzuk össze egy zsinegpár szomszédos tagjával: fogjuk össze a két szálat, majd az óramutató járásával ellentétesen hurkoljunk és a dupla szálat alulról húzzuk ki. Lazán csomózzunk.

4

5

6

Ezt ismételjük körben, majd ha ez kész, egy újabb sorban:

7

Készítsünk egy hurkot, mely kisebb, mint az üveg alja. Amikor leértünk az üvegaljára, ehhez kötözzük az előbbi szálakat.

8

9

És már készen is van! Mehet bele kavics, gyertya, de akár néhány csigaház, kagyló is.

10

11

Az üvegeket a húgommal készítettük, egy jó kis otthon-nyaralós, tollasozós, grillezős, dinnyézős napon. 🙂

12

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük