csináld magad,  dekoráció,  DIY

Egyszerű és kreatív: készíts mágneses képkeretet

Helytakarékos és menő. Posztereknek, idézeteknek, naptáraknak, gyerekrajzoknak.

Ennek a fából készült posztertartónak köszönhetően még jobban mutatnak a keret nélküli poszterek, képek és naptárak.  Mivel mágnesesen záródik, gyorsan és  könnyen cserélhetők benne a képek.

Már néhány éve készítettünk ilyet, de most egy workshop kapcsán újabb képtartókat készítettem, kicsit módosítva a korábbi verziót, no meg új fotók is születtek, így szívesen mutatom meg újra ezt a könnyen elkészíthető és mutatós képtartót.

Amire szükséged lesz egy A4-es méretű, álló képtartóhoz:

4 db 21,5 cm hosszúra vágott vékony fenyőléc ( csiszolt tapétaléc, hobbiléc, 4*18, vagy 5*22 mm)

8 db erős mágnes

erős ragasztó (nekem a Tesa kétoldalú tükörragasztó vált be)

pékzsineg, spárga

fafesték (lazúr, vagy fedőfesték, illetve lakk, opcionális)

Elkészítés

  • Vágjunk le a lécből 4 db 21,5 cm hosszúságú darabot, majd csiszoljuk simára a végeit.

  • Fessük le a leceket a kedvenc színünkre, én most natúr verziót készítettem.
  • A mágneseket ragasszuk a lécekre. Itt a következőkre kell vigyázni: a mágnesek a megfelelő pólusaival kerüljenek egymással szembe, illetve a léc szélétől való távolság egyenlő legyen.
  • Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy párosával kiveszem a mágneseket, a párok tetejére és aljára ráragasztom a kétoldalú ragasztót, majd így párosával ragasztom a lécekre. Emellett be is lehet számozni a mágneseket, ez segít a párok megtalálásában, például lapcsere esetén.

  • Végül már csak annyi dolgunk van, hogy a felső lécre rákössük a spárgát.

Mehetnek bele a kedvenc posztereink, de  kiváló például gyerekrajzok tárolására: mindig az aktuális alkotás kerülhet bele.

Akinek gyereke van, az tudja, hogy a rajzok nagyon gyorsan szaporodnak otthon, némelyiket be sem fejezik, és már újabba kezdenek, mások viszont szépen  kidolgozottak, és mindenképpen a falra kívánkoznak.

Nálunk a legújabbak kerülnek kiállításra, most egy ilyen a képkeretben a kisfiam anyák napi rajza van: egy rólam készített kedves portré, sajnos engedélyt nem kaptam arra, hogy megmutassam. Így marad a kaktuszos poszteres fotó:

Szép napot!
A bejegyzés saját© képeket tartalmaz.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük