inspiráció,  kert,  kert,  kirándulás,  otthon

Varázslatos bíborhere-mezők Nógrádban

Csodaszép fotókon a bíborszínű virágtenger.

A méhek világnapján nem is mutathatnék aktuálisabb csodát, mint a bíborhere virágzását.

Ez a növény ugyanis nagyon jó mézelő, emellett bio talajjavító, takarónövényként és zöldtrágyaként is alkalmazzák: elnyomja a gyomokat, mélyre nyúló gyökerével javítja a talaj szerkezetét, emellett számottevő nitrogént köt meg a légkörből.

Alkalmazzák takarmánynövényként is.

Az egyik magaságyásunkban folyamatosan küzdünk a gazokkal, kedvet kaptam hozzá, hogy teleültessem bíborherével.

Karancssági templom

A fotósról: Bodrogi László 2008 óta,  60. életévét betöltve kezdett el fotózni. Kora gyerekkorától a természetjárás a kedvenc időtöltése, és manapság hetente többször is „terepen van”, ahogyan ő fogalmaz.

A gyaloglás, séta mellett kerékpározik is, de a gépe mindig vele van. Túrái során igyekszik meglátni és megörökíteni a természet szépségeit, emellett tudatosan is keresi a virágzó mezőket, ahová elutazik fotózni. Nemcsak a virágzó táj, de a táj, mint komplett szépség is érdekli.

Ugyen, milyen gyönyörű? Amikor az országban járunk, magam is mindig rácsodálkozom a gyönyörű virágmezőkre, a sárgálló recpcére, a mosolygó napraforgóra, a lila levendulatengerre.

Szép napot!
Fotók: Bodrogi László

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük