család,  gyerek,  ősz

Őszi növény-játékok: készíts képeket növényi részekkel

Ősszel a lehulló, színes levelek, a megszáradt gallyak, virágok, és megannyi termés számtalan lehetőséget kínál az alkotásra, játékra.

A sokféle forma és a szín szinte kínálja a lehetőséget, hogy tündérként, pompázatos kertként,  vagy erdőszéli házikóként szülessen újjá.

Minket is elvarázsolt hétvégén a kertünk, így a gyerekekkel a levelekből, lemetszett gallyakból, őszi virágokból életképeket készítettünk.

A sövényt nemrégiben nyírtuk, a nyáron igencsak megnyurgultak a bokrok, a vékonyabb ágakból készült a házikó. Vannak olyan formák, amiket a levelek kivágásával állítottunk elő.

A virágos kert a kisfiam ötlete volt.

Az egyes alkotóelemeket nem ragasztottuk, hanem a végén egy fotó készült róla. Tényleg jó móka volt, és izgalmas dolgok születtek.

A természetben gyűjtött és préselt  növényrészekből akár lamináló fóliák közé is készíthetünk képet, majd a legkisebb fokozaton, óvatosan összeolvaszthatjuk a fóliákat, így alkotva fényfogót az ablakra. De akár keretbe is foglalhatjuk.

Ha nincs lamináló gépünk, a könyvek fedésére szolgáló öntapadós fóliával is hasonló képet alkothatunk, itt a fólia tapadós részeire pakolgatjuk a növényeket, majd egy másik tapadós fóliával fedjük le azt.

A képünket rajzokkal is kiegészíthetjük. Hoztam is néhány letölthető sablont, a képekre kattintva, az eredeti oldalon találod.

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.