recept

Sült paprikás mártogatós friss zöldségekkel

Kerti összejöveteleken, baráti borozgatós estén is tökéletes választás, de egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

Sorra teremnek a zöldségek a kiskertben, itt volt az ideje, hogy zölden is tányérra kerüljenek. Ehhez egy nagyon finom mártogatóst készítettem, hogy még jobban csússzanak a zöldek, de pirítósra kenve is nagyon jól működnek.

Ráadásul olyan szép és ínycsiklandozó lett a mártogatós-tál, hogy minden hamar elfogyott. A mártogatóst én kísérleteztem ki, remélem, nektek is ízleni fog.

Hozzávalók

50-80 dkg paprika

2-3 fokhagyma

hámozott paradicsombefőtt

napraforgómag vagy szezámmag

Igazi, jó ropogós, vastag húsú paprikából sült paprikát készítek. Olyanból, melyiknek mosás, és felszeletelés után olyan finoman zamatos az illata, hogy miközben enyhén sózom és borsozom, összefut  a nyál a számban.

Hogy én hogyan készítem, azt ide kattintva találod.

A paprika mellé az olajon megpirítom a fokhagymát is, csak annyira, hogy finom, halvány kérget kapjon.

A paprikát, az olajat, a fokhagymát botmixerrel pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük. Mehet még bele kis paradicsom (hámozott paradicsombefőttből), és megbolondíthatjuk pirított napraforgómaggal, vagy szezámmaggal is.

A magoktól igazi telt ízt kap, ami nagyon finom egy isteni ciabatta pirítóson.

A sült paprikás mártogatós mellett padlizsánkrémet is készítettem, jaj, hogy én ezt is mennyire szeretem!

Szezonális zöldségekkel (paprika, céklachips, uborka, sárgarépa, zellerszár, paradicsom, karalábé, saláta), sós kekszfélékkel pirított kenyérrel isteniek!

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük