inspiráció,  levendula

6000 tő levendulával és levendulás forgataggal vár az inárcsi Levendulás

Levendula szerelmesei, gyülekező!

 

Végtelen lila mező, szemet, orrot, ízbimbókat elbűvölő hangulat: kihagyhatatlan program júniusban egy levendulamező meglátogatása. Inárcson, Budapesttől 34 kilométerre gyönyörű környezetben, levendulás programokkal várják a családokat.

A Levendulás Rendezvényhelyszín története 4 éve egy esküvővel kezdődött, méghozzá a tulajdonosok, Dóriék esküvőjével.

Vintage stílusú esküvőt terveztek, de nem találtak hozzá megfelelő helyszínt, ahol a nagy létszámú vendégsereggel együtt ünnepelhettek volna.

Dóri szülei fejéből pattant ki az ötlet, hogy a családi birtokon felépítsenek egy fa rendezvényházat, mely később esküvők, összejövetelek helyszíneként is szolgál majd.

Dóri édesapja és nagybátyja is ács, így saját kezűleg vágtak bele a munkába, fa rendezvényházukat az Oktoberfesten is fellelhető sátrak ihlették.

Dóriék esküvőjén levendulás volt a dekoráció, mivel imádják a levendulát, így az esküvőt követően a területre 6000 tő levendulát telepítettek.

Az egész helyet családi vállalkozásban üzemeltetik. A növényeket a mama gondozza, „mama a kertész” – ahogyan Dóri fogalmaz.

A levendulát saját maguk aratják le, levendulaolajat és levendulavizet készítenek belőle.

A hely alapvetően rendezvényhelyszínként működik, de a levendulafesztivál gondolata régóta érlelődött már bennük.

Sok esküvőt, céges rendezvényt tartanak itt, de szerették volna kinyitni a kapuikat a levendulát kedvelő nagyközönség, a családok előtt is. 

Ez egyébként nemcsak azért tetszik nekem, mert magam is imádom a levendulát, de az a tapasztalatom, hogy a gyerekek és a szülők is sokkal nyugodtabbak a levenduláskertben: a levendula „varázslata” nagyon jól működik egy ilyen helyen.

Fontos információ, hogy a levendulás napon nem lesz levendulaszedés, lesz helyette azonban minden más, ami levendulás: kézműveskedés, arcfestés, levendulás kézműves termékek vására, sütizde és műhelyfoglalkozások (ide előzetes regisztráció szükséges).

A belépés ingyenes.

A részletes program itt található.

Aki pedig szeretne ebben a gyönyörű környezetben fotózni, az is megteheti, a Levendulásban egész júniusban fotózásra is van lehetőség, ezekről itt található információ.

Fotók: Levendulás

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡ 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük