cukkiniSüti
Idei a kedvencünk a cukkini, melyet még a férjem is megkedvelt, bár, mikor tavasszal elültettem, azt kérdezte, hogy minek ez a tök? Na, mostanra már megbarátkozott vele, sőt titokban meg is szerette, bár ezt azért nem vallaná be. 🙂
Pedig jóízűen ette a töltött cukkinit, ízlett neki a cukkinilekvár, és a dobálósba is került, mert savanyítva is nagyon finom.
És hogy még sütit is lehet belőle készíteni? Na, ez már csak hab a tortán! 🙂
Úgy gondoltam, minden olyan receptben használható, melynek tésztájában alma van, így Gizi mama almás sütije volt a kiindulási alap.
A hozzávalók:
4 db tojás
30 dkg liszt
30 dkg cukor
5 dkg darált dió, 5 dkg aprított dió
2 dl olaj
2 kk szódabikarbóna
2 ek kakaó
1 cs vaníliáscukor
10 dkg mazsola
40 dkg reszelt cukkini
A cukkinit meghámozzuk, kimagozzuk, majd lereszeljük.
A lisztet a dióval, kakaóval, szódabikarbónával elkeverjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a kinyomkodott cukkinit.
Az egészhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, jól eldolgozzuk, mehet bele a mazsola is.
Kb. 180 fokos sütőben sütjük (kb. 40 percig).
Aki nem szereti a mazsolát, elkészítheti úgyis, hogy a kakaós lepény tetejét lekvárral keni, majd erre mehet egy kis olvasztott csoki. Így is isteni!
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.