jeges finomságok,  recept

Jegesen a legjobb

Nem panaszként mondom, de hirtelen tört ránk ez a tikkasztó meleg, aminek persze a gyerekek nagyon örültek, mert lehetett a kertben slagozni, pancsolni, vizeskedni, na meg engedélyezett volt a fagyi is, amit a múlt héten még elképzelhetetlennek tartottunk. 🙂 Előkerültek a szörpök is, és a szóda, amit nem győztünk hűteni, így nekiláttunk jégkockákat gyártani. Na, nem ám, csak úgy egyszerűen, hanem gyümölcsökkel, levelekkel feldobva.

3

Szedtünk a kertben szamócát, citromfűlevelet, és szerencsére volt itthon némi citrom – ez mindig jó nyáron, mert még hűsítőbbé varázsolja az ásványvizet, szódát- lime és narancs is. Ezeket egyszerűen feldaraboltuk, jégkockatartóba tettük és vízzel fagyasztottuk. A kisfiam volt a leglelkesebb, aki virágokat is szedett,  ő kapott egy külön jégkockatartót, hogy ezeket kipróbálja. Persze ezeket nem ettük meg, csak nézegettük. De ha   levendula, rózsa, vagy kamillavirág kerül bele, akkor azok mehetnek az üdítőkbe is.

5 1 6 7 9

A kisfiam kedvence a bodzaszörp, isteni volt a jeges citrommal.

4

Fagyaszthatunk még szörpöket (hígítva), sört :-), vagy fűszernövényeket: például mentát. Aki szereti a paradicsomlevet, az az oregánós, vagy bazsalikomos jégkockával még ízesebbé is teheti.

8

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡ A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük