csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

A krémes tégely új élete

5 perces DIY: így lesz a kedvenc krémedből a kedvenc lakáskiegészítőd. Alkoss egy hasznos  rendszerezőt üres tégelyedből.

Bár az év lendületesen indult, – óriási rendszerezési, és újabb szelektálási terveimmel, már ami a lakásunkat illeti-  ez a lendület már az elején megszakadt: a kisfiam ugyanis lebetegedett. A láz, a csúnya köhögés, az éjszakázás lassulásra kényszerített, mely eleinte nehezemre esett, mert az agyam csak kattogott tovább, miközben a testem azt diktálta: lassabban.

Aztán a kisfiam fáradt fejét simogatva és a lehulló hó fehérségét bámulva, szépen ráérős tempóra kapcsoltam. A mindent beborító fehérség nemcsak gyönyörű, de nagyon megnyugtató is.

A nagy házfelforgató, rendszerező projektet későbbre halasztottam, helyette Mátéval beszélgettünk, vagy csak ültem mellette, miközben pihent.

Szerencsére a kisfiam szépen gyógyul, így aztán a mai napon elővehettem egy 5 perces DIY projektet, ami kicsit rendszerező is.

A gyakran használt fülbevalóimnak, gyűrűimnek készítettem  egy krémes  tégelyből kis ékszertartót.

Bevallom, ezek az ékszerek nálam gyakran landoltak a fürdőszoba polcán, vagy az éjjeliszekrényen csere, vagy lefekvés alkalmával, ami ugye, azért nem túl jó, mert így könnyen elveszhetnek ezek az aprócska tárgyak. Itt volt az ideje, hogy jó helyük legyen.

Amire szükséged lesz:

krémes tégely

üvegfogantyú (bútorfogantyúkat értékesítő üzletekben lehet ilyet venni)

fúrógép

A krémes dobozok nagy része már önmagában is nagyon mutatós, ahogyan a Hélia-D fekete tégelye is, ami már anyukám éjjeliszekrényén is ott volt. Ezt a krémet még akkor szereztem be, mikor a csodás Herba-kastélyban jártunk, a kiürült tégelyt pedig őrizgetem egy ideje.

Mivel imádok festeni, először gondolkoztam rajta, hogy aranyra, vagy rózsaarany színűre lefújom a műanyag dobozka alját, de végül letettem róla: olyan szép és elegáns ez a fekete tégely.

Így aztán csak leszedtem a címkéket róla: ez könnyedén, nyom nélkül le is jött. Majd alaposan kimostam  a dobozkát.

Ezután jött a nehezebb feladat: ki kellett fúrni a tégely tetejét, hogy a csillogó üvegfogantyút bele tudjam csavarni. Itt arra kell figyelni, hogy óvatosan, lassan fúrjuk a tetőt, nehogy elrepedjen a műanyag a fúrás következtében.

Először egy kisebb fúróval elő kell fúrni, majd jöhet a fogantyú csavarjának megfelelő furat. Ennyi az egész, és már mehetnek is bele az ékszerek.

Az az érzésem, hogy nem ez lesz az egyetlen tégely újrahasznosítási projektem ebben az évben.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.