ajándékötlet,  család,  csináld magad,  DIY,  gyerek,  húsvét,  Ünnep

Így készíts nyuszis papírtasakot!

Egyedi papírtasak apró ajándékoknak. Húsvétra, gyerekzsúrra, szülinapra, vagy csak úgy.

Ez az öt perc DIY kategória, és amiért nagyon szeretem, hogy teljesen egyénre szabottan készíthetem. Lehet színes, széles, magas, nyuszis, macis, virágos, vicces, elegáns. Csak egy jó ábra, vagy felirat, néhány hajtogatás, egy kedves apróság, és máris mosolyt csalhatunk valakinek az arcára.

Most a nyuszis verziót mutatom, a közelgő húsvét miatt.

Bár a húsvét nem igazán az ajándékozásról szól, nálunk a tojáskeresés már hagyomány, a gyerekek nagyon szeretik ezt a fajta kutatós-keresgélős játékot. És hogy még izgalmasabb legyen, az apróságokat papírtasakok rejtik.

Amire szükséged lesz:

nyuszis sablon (én ezt használtam)

ragasztó

A nyomtatáshoz használhatunk színes vagy újrahasznosított papírt is , de a fehér fénymásolópapír is tökéletes. Ha a papír vékonyabb, az most itt kedvező lehet, választhatunk olyan papírt is, ami vékonyabb, de még használható a nyomtatónkhoz. (A PDF-ből PrtSc és Paint segítségével készítettem képet).

A képet tetszőleges méretben és helyre illeszthetjük be, én így nyomtattam.

Lehet egyébként vízszintesen is beilleszteni a képet, vagy 2 kis zacskót készíteni az A4-es lapból.

A papírtasak hajtogatást már mutattam, de mutatom újra. Behajtottam a lap hosszanti oldalait, nekem 5, és 6 cm szélességű a behajtásom, legalább 1 cm átfedés kell a ragasztáshoz.

Hajtsuk fel a papírlap alját is.

Hajtsuk ki a tasak alját:

Majd hajtsuk be a képnek megfelelően, és ragasszuk meg.

Gyakorlatilag készen vagyunk, a tasak tetejét tetszőlegesen hajtsuk be, ha megtöltöttük a papírzacskót.

Tippek a tojáskeresős játékhoz:

  • Ha nincs kertünk, vagy esik az eső, a lépcsőház is kiváló terep lehet a kereséshez – persze, ha a szomszédok is nyitottak erre. A gyerekek lépcsőznek, szaladnak, és jól megmozgatják magukat.
  • Nálunk az ajándékokat – illetve a csomagolást- színekkel jelöljük, és mindenki a saját színét keresgéli, így elkerülhető a szemfülesebb gyerek mindent begyűjt, a többiek pedig hoppon maradnak.
  • Izgalmas a játék, – főleg nagyobb gyerekek esetén – ha lefotózzuk a lakás azon zugát, ahol az ajándék van, és a fotó alapján kell keresgélni.
  • Kisebbeknél a hideg-meleg játék is bejöhet.

Ötlet tasakból:

Illatos, zamatos ajándékok a kertből

Szép napot!

A bejegyzés SAJÁT képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük