csináld magad,  DIY,  öko,  otthon,  újrahasznosítás

Készíts te is inspirációs táblát!

Az inspirációs táblán gyűjtögetheted a számodra  motiváló képeket, anyagokat, idézeteket.

De a fontos események, jegyzetek is megférnek a képekkel, magazinkivágásokkal díszített táblán. Végy régi magazinokat, vágj ki mindent, ami inspiráló, amire jó ránézni, ami ösztönöz, hogy tegyél a céljaidért.

Kedvenc művésztanárom mondta, hogy milyen fontos lenne, ha tudnánk rajzolva gondolkodni, egy ilyen vizualizációs tábla biztosan segít ebben, ráadásul a szoba dísze is lehet.

A tábla alapja nagyon sokféle lehet: parafatábla, parafa tányéralátét, növényfuttató rács, csirkeháló, képkeret, de készülhet raklapból is, és közvetlenül a falra is kerülhetnek a képek.


Nemrégiben mi is készítettünk egy ilyen táblát, ami egy IKEA hack, és újrahasznosítás is. Mutatom, hogyan készítettük.


Az egész még tavaly kezdődött, amikor a gyerekek kitalálták, hogy már nagyokhoz illő szobát szeretnének. Mivel költözés is tervben volt, meghagytuk az eredeti designt, minek változtatni arra a kis időre.

Közben az élet egészen mást hozott, mi pedig maradtunk a lakásban, a nyár és az ősz is elrepült, így aztán a felújítást a legalkalmasabb évszakban, télen kezdtük el. Így esett, hogy  a decemberi szünetben, és a januári hétvégéken nyakig voltam a festékes vödörben.

A festéssel, szelektálással, és átrendezéssel már elkészültünk, már csak a dekoráció van hátra, amit azonban nem sietünk el: most még annyira tetszenek ezek a majdnem üres falak is.

Az íróasztalhoz viszont már nagyon hiányzott egy inspirációs/üzenő tábla.

Eredetileg egy rácsos verziót szerettem volna, de sajnáltam kidobni a korábbi,  kissé már agyonszúrkált IKEA-s parafatáblát. Az egész felújítás során szem előtt tartottuk, hogy a már meglévő bútorokat, dekorációkat alakítsuk át, és használjuk újra.

Szóval ötletelni kezdtem, mit lehetne vele kezdeni. A festés – a sok lyuk miatt – nem lett volna jó megoldás, így merült fel, hogy valamilyen anyaggal bevonom. Mostanában nagyon tetszenek a filc holmik, úgyhogy emellett döntöttem, de még nem volt teljesen tiszta, hogy fog majd kinézni.

A végső ötlet egy IKEA-s vásárlás során született meg: két tányéralátétből, és a SKÅDIS falitábla gumikábeléből.

Amire szükséged lesz:

régi IKEA parafatábla

SKÅDIS elasztikus kábel, szürke

VÄLBEHÅLL tányéralátét (2 db)

fehér színű vizes zománcfesték

4 db képakasztó (csak a csavaros rész)

  • A parafa tábla fa részét lefestettem.
  • A két tányéralátétet szabtam és összevarrtam úgy, hogy kis zsebeket is alkossanak. Az alátétek vastagsága pont megfelelő, jól kitölti a parafa feletti felületet.
  • A tányéralátétekből varrt felületet kétoldalú ragasztóval néhány helyen a parafához rögzítettem.
  • A gumikábeleknek kifúrtuk a helyet, majd felkerültek a kábelek. Hogy elég erősen fogja meg a vékony lapokat is, az alátétből levágott maradék anyag a zsebes tároló gumirésze alá került.

Ilyen volt-ilyen lett, kislányosból nagylányos:

Szerintem a gyerekszoba tuning jól sikerült, amit az is bizonyított, hogy a lányom szerint is menő lett, és még puszit is kaptam az eredmény láttán.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡