recept

Ropogós, házi granola, a szuperdesszert

A reggelik mellett desszertként is bevetheted.

Granola szeletet korábban is készítettünk már uzsonnára, de desszertként először Hosszúhetényben, az Almalomb étteremben ettük. Panna választotta magának az étlapról, és olyannyira ízlett neki, hogy azóta emlegette.

Én is megkóstoltam egy kanálkával,  –  persze Panna szerint neki alig hagytam 🙂 – és teljesen levett a lábamról a krémes, házi joghurt, a ropogós magvak és friss gyümölcsök elegye.

Ilyen volt:

https://www.instagram.com/p/BV-S-vNjFKq/?taken-by=almalomb_culinary_retreat

Aztán nemrégiben, – egy kis házimunka ösztönzésként – eszembe jutott, hogy elkészítem neki.

Hozzávalók:

350 g zabpehely

250 g olajos mag, többféle (én törökmogyorót, mandulát és tökmagot, pisztáciát használtam, de lehet diót, földimogyorót, pekándiót, napraforgót, vagy más olajos magot)

150 g méz

50 ml napraforgóolaj

50 ml 100% almalé

1 kk só

50 g kókuszreszelék (opcionális)

A mézet, almalevet, és olajat összemelegítettem (én ehhez mikrót használtam), majd a sózott magkeverékhez adtam, és nagyon alaposan elkevertem.

Az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és kb. 160 fokon pirítottam. Kb. 5 percenként át kell forgatni, nem szabad magára hagyni, mert megég. A pirításhoz kb. 30-40 perc szükséges, az utolsó 5 percben kell a kókuszreszeléket hozzáadni.

Kihűlés után azonnal jól záródó üvegekbe kell tenni, hogy megőrizze a ropogósságát.

Ebből a mennyiségből nekem 1,2 l magkeverékem lett, amiből reggelit és desszertet is készíthetünk később.

A desszerthez natúr joghurtot, friss gyümölcsöt és granolát rétegeztem csini poharakba.

Hmmm, ez nagyon finom lett!

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.