Békebeli téli fagyi házilag
Barátságos, finom krémmel, adalékanyagok, ízfokozók, margarin nélkül.
Érdekes módon a téli fagyi nálunk inkább a felnőttek kedvence, a gyerekeknek a retro verzió a sok margarinnal, édességgel nemigen jött be, amit valljuk be, nem is csodálunk.
Nálunk viszont van egy nosztagiafaktor a gyerekkori emlékek miatt, így a férjem, ha meglátja a boltban, mindig vesz belőle. Így jött az ötlet, hogy a szülinapjára készítek neki igazi csokisat, mogyóróval, magvakkal.
Hozzávalók:
250 ml tejszín
100 g porcukor
200 g étcsokoládé (+50 g a tetejére)
100 g puha vaj
6 db tölcsér
A téli fagyi legnagyobb kihívása a tölcsér, mert így télen nem túl sok helyen árulják, de nekem szerencsém volt, és a fagyizóban – ami ilyenkor péksütiket árul- kaptam finom édes tölcsért.
Ha ez mégsem jönne össze, van egy jó kis receptem a tölcsérekhez:
A tölcséreket olvasztott csokiba, magvakba forgattam.
Most már csak a krémet kell elkészíteni. Én Fördős Zé receptjét használtam:
A tejszínt felmelegítettem, beletördeltem az étcsokit (min. 60% -os kakaótartalommal), majd mikor kicsit felolvadt, simára kevertem. Ezután hűtőbe került, legalább 1,5 órára. A kihűlt masszát habverővel habosíttam alacsony fokozaton, közben hozzákevertem a cukrot, vajat.
A krémmel megtöltöttem a tölcséreket, majd olvasztott étcsoki került a tetejére. Egy kis hűtés után lehet is már enni.
Ajándéknak is tökéletes. Az ünnepelt nagyon szerette. ♥
Ez a téli fagyit az étcsoki kedvelők kedvence lesz.
TIPP: Ha szeretnénk még lágyabb, kevésbé tömény tölteléket készíteni, akkor mascarpone alapút is: 125 g mascarpone+100 g porcukor +250 ml tejszín felverve+ 2 tk. kakaópor.
Szép napot!