család,  gyerek,  iskola,  játék,  letölthető

3 ingyen letölthető társasjáték a családnak

Fejlesztő, ismeretterjesztő, vidám játékok ingyen.

Madár, ne mérgelődj!

Nemrég akadtam rá a Zöld SzékelyFöld Egyesület honlapjára, és nagyon tetszik, különösen a Hangyasuli program, aminek keretében rengeteg letölthető anyag, játék, feladatlap található a honlapon, köztük a legújabb egy letölthető madaras társasjáték, a Madár, ne mérgelődj.  Innen letöltheted, számos más anyaggal együtt.

madar-ne-mergelodj

A játékos feladata, hogy a fészkébe eljuttassa a megfelelő számú tojást, miközben madarakkal kapcsolatos kérdéseket válaszol meg, és ügyel, hogy ne törjenek össze a tojásai.

A játék során hat különböző színű mezővel találkozhatunk, ezeknél mind más-más feladat vár a játékosokra, melyek közül a két legfontosabbat emelnénk ki.

A narancssárga mezőre lépve madárfajokat kell azonosítani, választani kell a 115 narancssárga kártya közül, amelyek egy-egy madárképet és három válaszlehetőséget tartalmaznak. A citromsárga mezőn az annak megfelelő színű kártyákat kell felemelni, és megválaszolni az azon szereplő, szintén madárvilággal kapcsolatos kérdést.

Dobble: saját mintával

A Dobble-t ajánlottam már korábban, egyszerűen imádjuk, mert nagyon jó vele játszani, ráadásul  figyelemfejlesztő hatású, ami nem egy hátrány. Ezen az oldalon találtok egy Dobble-generátort, amivel teljesen egyedi mintázatút készíthettek. Csak ki kell választani a kártyák számát, kiválasztani a képeket, szöveget, majd kinyomtatni, kivágni, de előtte célszerű laminálni, így nagyon tartós lesz.

De ha nem szeretnétek ezzel bíbelődni, akkor a neten már számtalan egyedi mintázatú Dobble fellelhető, mint az alábbiak:

doubble

doubble3

doubble4

És itt még egy kis csavar, mert a tanulásban is használható, itt például angol rendhagyó igékkel. Mert ugye, amit sokszor látunk, azt meg is tanuljuk. 🙂

double2

Ha ez nem elég, itt még több variációt találsz.

Vidám mozgásos társasjáték

A tanulási zavarok hátterében gyakran mozgásfejlődési probléma áll. Fontos, hogy a gyerekek mozgását fejlesszük otthon is, játékosan. Ez azt jelenti, hogy mozogjon a lakásban is, építsen bunkert, ugráljon fél lábon, kússzon át a szék alatt.

A téri tájékozódásbeli gondok gyakran olvasási problémához vezetnek.

Az alábbi egyszerű társasjáték segít mindkét problémán, ráadásul nagyon szeretik is a gyerekek.

A Stikeezek-ek helyett más bábukat is használhatunk hozzá. Innen letölthető.

tarsasjatek-600x503

További mozgásos ötletek a kártyákhoz:
cicahát, érintőjáték: érints meg a tenyereddel 2 piros dolgot a szobában, tartsd a lufit a levegőben 3 percig, anélkül, hogy hozzáérnél, dobd célba a fonalgombolyagot a kosárba, 10 ugrás bal lábon, indiánszökdelés az előszobán-szobán át, rákjárás, miközben visszafelé mondod a keresztneved.
Jó szórakozást! 🙂

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük