befőzés,  nyár,  recept

A legfinomabb levendulaszörp, amit valaha ittál

Ezt a receptet érdemes elmenteni. Levendula rajongóknak kihagyhatatlan.

01

A rendszeres olvasóknak talán feltűnt, hogy imádom a levendulát. Az illatát, a színét, a virágát. Az ízével viszont csak később barátkoztam meg,  amiért egy  csuda finom levendulás keksz a felelős. 🙂

Ugyanakkor még ma is annak a híve vagyok, hogy a levendula intenzív aromája csak finoman jelenjen meg az ételekben, ezért varázsolt el ez a szörp, mellyel Erzsike kínált a Létalevendulásban.  A recept is tőle származik.

Elegánsan levendulás, tökéletes frissítő, és még a férjemnek is ízlik, pedig ő eddig valahogy ódzkodott a virágos ízektől. Egyszerűen imádom!

03

Hozzávalók:

6 db citrom

1kg cukor

1 csésze (2 dl) szárított levendulavirág

A citromot megmossuk, majd megtisztítjuk a héjától: a gyümölcsre  lesz szükségünk, a fehér részt ki kell dobni. Vágjuk ezeket apróra, majd főzzük szét 1 liter vízben. Ebből a léből készítsünk 1 kg cukorral szirupot.

A tűzről levéve keverjünk bele 1 csészényi mosott, szárított levendulát.

Áztassuk néhány órán át (én kb. 2 órát hagytam így, de érdemes időnként ránézni, kóstolni, mert ez függ a levendula illóolaj tartalmától).

Ezt követően szűrjük, majd felforraljuk, és forrón üvegekben töltjük. Kerüljön száraz dunsztba, ekkor nem kell bele tartósítószer.

02

Szódával, citrommal tökéletes. A nyár kihagyhatatlan íze.

04

A színe nem lesz lila, inkább barnássárga, a napsütésben arany színű.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

5 hozzászólás

    • anapfenyillata

      Kedves Eszter! Sajnos, nem tudom, de érdemes óvatosan adagolni, nem jó, ha nagyon levendulás a szörp. Talán egy kis csokornyi, kevés áztatással. Szép napot: Anikó

    • anapfenyillata

      Kedves Eszter! Sajnos, nem tudom, de érdemes óvatosan adagolni, nem jó, ha nagyon levendulás a szörp. Talán egy kis csokornyi, kevés áztatással. Szép napot: Anikó

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük