Kefíres túrós házi kefírrel
Könnyű, túrós süti. Amitől az otthon Otthonná lesz.
Nincs is annál jobb, mint amikor házi kefírt, joghurtot ehet az ember. Ez különösen igaz, ha gyümölcsös joghurtoknál, semmi cukor, színezék, csak a gyümölcs, a natúr joghurt, esetleg néhány csepp méz.
Amikor megvettük a Lidl-ben árult kis joghurtkészítőt, – ami gyakorlatilag a megfelelő temperálást biztosítja- nem is gondoltam, milyen jó befektetés volt.
Akkor különösen értékeltem, mikor arról olvastam, hogy az epres joghurtok a bíbortetű kármin színezőjétől olyan szép színűek. Így akkora öröm volt, hogy szamócából és joghurtból Mátéval közösen készítettük el a kedvenc joghurtját.
1 hétre egy liternyit készítünk, ebből jut sütibe is. Legutóbb kefíres túrós készült így.
2 dl kefír
1 dl cukor
1 dl olaj
4 dl liszt
2 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
25 dkg (darabos) túró
(mehet bele gyümölcs is)
A túró kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd belekeverjük a darabos túrót és sütőpapírral kibélelt tepsiben, kb. 170-180 fokon kisütjük.
Szép napot!