inspiráció,  otthon

Ilyen volt, ilyen lett: 7+1 bútorfelújítási ötlet

Nagyon szeretem az ilyen volt, ilyen lett cikkeket, műsorokat, legyen szó szépészeti, öltözködésbeli átalakulásról, vagy arról, hogy megnézzük, mi történt valakivel az évek alatt, hogyan változott, és természetesen érdekelnek a  lakások, kertek, bútorok megújulásai is.

Érdemes megnézni néhány ilyen példát, mielőtt belevágunk egy-egy ilyen felújításba, már csak azért is, mert sokszor nem is gondolnánk, melyik „rút kiskacsából” lesz „gyönyörűséges hattyú”.

Ezért vágtam bele én is a példák keresésébe. Van ugyanis egy jó kis fotelem, melyet nagyon olcsón, 500 Ft-ért sikerült beszereznem, de ami egy kis felújítást kíván. Keresgélés közben pedig olyan szuper átalakításokra bukkantam, amelyet mindenképpen meg kell mutatnom.

Ezentúl biztosan más szemmel nézem ezeket a régi bútorokat.

Természetesen itt nem bútorrestaurálásról van szó, igazi, különleges, értékes bútorok felújítását inkább bízzuk szakemberre.

Wein Krisztinával több magazin hasábjain találkoztam már, és nagyon szeretem, ahogyan dolgozik.

Pont ilyen bútor van a családban is, és nehezemre esik, hogy el ne kunyeráljam, hogy valami hasonlót készítsek belőle. Amint látszik, az oldalai és a lábai fehérek lettek, és a szuper fényes felületre, amit anyukám mindig külön bútorfényezővel kezel még ma is, öntapadós tapéta került.

1

És vajon mi lesz a régi konyhaszekrény felső részéből?

2

Átfestve, átrendezve egy helytakarékos állóbútor, amiben még a mikrónak is jutott hely.

3

Imádtam ezt az átalakítást is, a gumipertlivel és a festett mintával.

4

Nagy kedvencem Juditu is, akinél szintén formabontó megoldásokat találunk, sok-sok egyszerű, de nagyon kreatív ötlettel.

Ez a komód nagyon rossz állapotban került hozzá.

9

Ha ilyen állapotú szekrény felújítására vállalkozunk, Judit videója segítségünkre lesz.

10

És itt van a vendégmarasztalós klubfotel, amilyen nekünk is van: a fa karfákat, lábakat egy volt kollégám lecsiszolta, és selyemfényű lakk került rá. Még most egy fehér vászonnal van letakarva, mint Juditnál. De már várom a folytatást. 🙂

5

8

Ha DIY bútorfelújításról van szó, a Kicsi ház nem maradhat ki a sorból! Rengeteg példa, konkrét gyakorlati tanács, és jó ízléssel megújított bútorok. Semmi ámítás, sok-sok munka, de a végeredmény megéri az erőfeszítést.

Hát, erre a komódra nem gondoltam volna úgy, hogy milyen jó lenne egy gyerekszobába. Ugye, Te sem?

11

Lecsiszolva, lefestve, tengerész hangulatú külsővel, igazi stílusos darab lett belőle.

12

13

Bár nem tűnik első látásra magyarnak, mert a Design Sponge oldalán jelent meg, de ez is Kata munkája! Ráadásul a kisfiam miatt nagyon aktuális, mert szeptemberben iskolába megy.

14

15

Csodás átalakuláson mennek át a bútorok a Before-After oldalon, rengeteg inspiráció található itt.

16

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

3 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük