Isteni gyógynövényes csoki házilag
Mert hát ki ki tudna ellenállni egy gyönyörűségesen barna, selymesen lágy, gyógyító finomságnak, mely még szívalakot is ölt?
A csoki jótékony hatásairól talán nem kell sokat beszélni, a kakaó ugyanis maga is gyógynövény, számos gyógyhatással. Ezt még csak fokozni lehet, ha csöppnyi levendula, zsálya, vagy gyömbér is kerül a receptbe, így igazi, testet-lelket kényeztető finomságot kapsz.
Ahogy öregszem, bocs, érek :-), egyre jobban vonzódom az étcsokikhoz, különösen a málnával kombinált verzió verhetetlen. Emiatt nem maradhat ki az anyák napi kényeztetésből sem.
Persze egy kis ötlettel megspékelve.
Így aztán elővettem az étcsoki raktárunkból egy csokit (persze készíthetsz házi verziót is) és gőz fölött megolvasztottam. Ebbe került egy csöppnyi levendula, de használhatsz fahéjat, gyömbért, zsályát, citromfüvet, vagy csipkehúst is.
A csoki temperálás miatt, hogy a csokink fényes, roppanós legyen, a nassolni félretett 🙂 1-2 kockányi csokit keverd bele a megolvasztottba.
Ez aztán mehet a szilikonos formába, melyet érdemes enyhén olajozni, aztán már csak a hűtés van hátra.
Ennek nem lehet ellenállni! 🙂
További édes meglepetés, és csomagolási ötlet itt és itt.
A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! 🙂
Szép napot!