csináld magad,  dekoráció

Így készíts drótgyümölcsös dekort körömlakkal!

A körömlakkot nemcsak a körmök festésére lehet felhasználni, hanem számos más dologra is: például megjelölheted vele a kulcsaidat, vagy megakadályozhatod, hogy a harisnyádon a szem tovább fusson, és ezzel készíthetsz márványos felületeket is mécseseket, vázákat, bögréket dekorálva.

Bár van itthon körömlakkom, megvallom őszintén, ritkán lakkozom a körmöm. Leginkább amikor DIY videót készítek, vagy a tévés szereplések alkalmával kerül lakk a körmeimre.

Ez talán amitatt alakult így, hogy sokáig gyakorló vegyészként laborban dolgoztam, és az ottani oldószerek és a körömlakkok nem nagyon szerették egymást, később pedig a kerti munkák és mosogatás  koptatta a lakkomat.

Maradék lakkjaim  viszont vannak, amiket szerettem volna kreatív módon elhasználni.

Így jött ez a különleges technika, amivel először szíveket készítettem anyák napjára, most pedig vidám gyümölcsök lettek belőlük.

A nyár a kerti partik, teraszos összejövetelek ideje. Egy szépen terített asztal, a finom ételek, jól behűtött italok megadják a buli alaphangulatát, de egy-két apró, saját készítésű dekorációval még inkább jelezheted: itt valami különleges készül.

Ráadásul nem is kell sok minden hozzá, hogy mosolyt csalj a családod és a barátaid arcára ezekkel a vidám gyümölcsös kiegészítőkkel.

Csak egy vékony drót, és némi körömlakk kell ehhez a kis költségvetésű projekthez.

Amire szükséged lesz:

vékony rézdrót

színes körömlakkok

akril filctoll

Első lépésben a drótból kell az adott gyümölcsöt megformáznod, ehhez segítségül használhatsz egy kisebb hengeres tárgyat is, de akár szabadon meghajthatod a drótot. A felhasználni kívánt drót középső részén készíts egy kisebb hurkot, majd kerekítsd, vagy lapítsd ki a kapott formát aszerint, hogy epret, dinnyét, vagy citromot szeretnél készíteni.

Tekerd össze a gyümölcsök „száránál” a drótokat.

A festéshez egy kartonlapra önts ki néhány csepp körömlakkot, majd mártsd bele a gyümölcsöket egészen addig, míg egy vékony, szappanbuborékszerű hártya nem keletkezik a drótformán.

Az elkészített gyümölcsöket száradásig szúrd bele gyurmába,  vagy parafadugóba, míg meg nem szárad a lakk.

Ha a lakk megszáradt, lehet nagyon óvatosan rajzolni a felületére: magvakat, leveleket.

A kész dekoráció kerülhet közvetlenül sütire, gyümölcsre, de szúrhatjuk parafadugóba, vagy akár gyurmával kibélelt apró cserépbe is, mindkét módon jól mutat a terített asztalon.

Tipp: Készíthetsz virágokat, is melyeket ékszereknek, hajbavalóknak is használhatsz.

Szép napot!
A bejegyzés saját© képeket tartalmaz.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük