gyerek,  játék,  utazás

Ott vagyunk már?

Óriási ez a Shrek! 🙂 Ismerős ez a helyzet? Ha igen, ez a bejegyzés neked szól! 🙂 Különösen hosszabb utazáskor nálunk is hasonló jelenetek játszódtak le a kocsiban, és a végén már én kérdezgettem, hogy ott vagyunk már 🙂

Utazós kártya, bevásárlós kártya

Aztán azt kezdtük játszani a kocsiban, hogy ki-ki keressen meg egy-egy táblát, épületet, növényt, állatot az út mellett. És bejött! Egymást licitálva akarták először meglátni a kijelölt objektumot, és sorra követelték az újabbakat.

Így aztán készítettem rajzokat előre, amikből amit megtaláltak az út során, autózás közben, be kellett karikázniuk. Ha többször is szeretnéd használni a kártyákat, célszerű laminálni, és a jelöléshez letörölhető filctollat használni.

Ugyanez a módszer használható bevásárláshoz is, a gyereknek kell a bevásárlókocsiba tenni a lapon látható árukat. Gyors rajzolás, és a gyerkőc már ügyesen vásárol, – ezt egyébként is megteszi, csak nem biztos, hogy a teljes játék- és édességosztályt szeretnénk megvenni 🙂 – ráadásul sokat tanul is közben.

Innen letölthetsz egy utazós, egy bevásárlós kártyát: Mikorérünkoda Mikorérünkoda02

kép1

 Tetszik? Szeretnétek további utazós kártyákat? Írjátok meg! 🙂

Kirándulós felfedező doboz

Sétához, kiránduláshoz vagy a kertbe nagyon jó egy tojásdoboz, amire felragaszthatjuk, mit kell összegyűjtenie a kis felfedezőnek. Nagyon élvezik a felfedezést, közben lehet a növényekről, termésekről, levelekről, állatokról beszélgetni! A gyűjtögetésnél természetvédelmi szempontokat mindenképpen figyelembe kell venni és mérgező növényeket, állatokat, terméseket se gyűjtsön a kis felfedező!

SAM_0692

SAM_0741

SAM_0720

SAM_0687

SAM_0736

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.