csináld magad,  DIY,  gyerek,  húsvét,  Ünnep

Csináld magad: Nyuszis tojásgyűjtő zsák

Ugye, hogy telik az idő?  Már tényleg a nyakunkon a húsvét, amit a  gyerekek már nagyon várnak, mert szünet lesz az oviban, suliban :-),  mert tojás festünk, és mert ilyenkor van tojáskereső vicces feladatokkal és finom csokitojásokkal. És a tojásgyűjtögetéshez nyuszis zsákocska is dukál, pom-pom farokkal!

SAM_0936

Ugye cuki? Amikor megláttam ezen az oldalon a nyuszis futót, rögtön tudtam, hogy ilyen nyuszik kerülnek majd a gyűjtőzsákokra. Elkészíteni sem ördöngösség, egy óra alatt készen van.

Amire szükségünk lesz:

lenvászon anyag, vagy zsák

textilfesték (nekem textil tollam volt)

öntapadós papír, címke

fonal

szalag

A lenvászon anyagból egy 14*20 cm-es zsákot varrtam.  Majd öntapadós címkére kinyomtattam a nyulat, amit sniccerrel kivágtam, és a nyúl negatívot a textilre ragasztottam. A nyuszis sablont innen töltheted le.

SAM_0874

Ezután a textilfestékkel kifestjük a nyuszit. Arra kell ügyelni, hogy az öntapadós címke jól simuljon a textilre, így lesz szép a nyuszi-kontúr.

SAM_0883

Ha készen vannak a nyuszik, a textilfestéken található használati utasítás szerint fixáljuk a festéket, majd készíthetjük a pom pomokat, ezeket varrjuk a nyuszira, majd a szalagot is varrjuk a zsákra.

SAM_0904

SAM_0944

Ugyanezzel a technikával dekorálhatsz asztali futót, terítőt, vagy gyerekpólót is, sokféle színben.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük