csináld magad,  gyerek,  recept,  Ünnep

Akarsz óriási szappanbuborékot?

A tökéletes buborékfolyadék receptje,  a legjobb, filléres, házi buborékfújókkal.

A buborékfújás nálunk az egyik legkedveltebb tevékenység, amiről télen sem mondanak le a gyerekek: ilyenkor  fürdéskor fújják a színes buborékokat, de azért az az igazi, amikor már jó az idő és a szabadban szállhat a szappanbuborék. Így aztán hétvégén elkészítettünk egy szuper buborékfújó oldatot, fújókat fabrikáltunk és megkezdődött a buborékfújó maraton. 🙂

Az óriási buborékok láttán még a szomszédunk, Géza bácsi is félbehagyta a locsolást és csillogó szemmel nézte a szivárványos színű, légies, tünékeny csodát.

1

Buborékfújó eszközök

Az egyik legegyszerűbb buborékfújót zseníliadrótból készítettük: ezt könnyű meghajtani, színes, és nagyon mutatós lett, amikor gyöngyökkel díszítettük.

5

Nagyon szeretem az újrahasznosítós projekteket, így nekem ez a bubifújó a kedvencem. Elkészíteni sem volt bonyolult és egyszerre sok-sok kis buborék fújható vele, ami egy kis szélben még mókásabb.

3

Így készült:

4
Egy fél literes üdítős palackot elvágtunk kb. a felső harmadánál. A vágási felületet ollóval és csiszolópapírral tettük simává.

5
Szívószálból kb. 4 cm hosszúságú szeleteket vágtunk.
6
A szívószálakat a palack szájába illesztettük, majd a végükre befőttes gumi került. Lehet díszíteni.

A használatkor a sok szívószálat kell az oldatba meríteni és a szélesebb oldal felől fújni.

7

Mit sem ér az órás szappanbuborékokat készítő oldat, ha nincs mivel kiemelni a bubikat!

Ehhez kétféle eszközt készítettünk: az egyiknél egyszerűen kör alakban meghajlítottunk egy drótot, de hagytunk rá egy kis fogantyút is, a másik 3-4 mm vastag puha pamutfonalból és két szívószálból készült.

8
Hamarosan bevetésen.
6
A csomót a szívószálba kell eltüntetni használat előtt.

A tökéletes szappanbuborék

Ezt a receptet barátainktól kaptuk, – akik egy rendezvényen ismerték meg-, amiért örökké hálásak vagyunk nekik, mert tényleg jól működik.

 Szóval a recept, ami persze belekerült a szupertitkos receptfüzetembe is.

2 liter oldathoz szükséges alapanyag:

3 gramm guargumi
egy kevés etil-alkohol, vagy glicerin
2 dl Jar mosogatószer (nem Platinum)
18 dl víz
4 gramm sütőpor

Mielőtt bárkit elriasztana a guargumi a receptben: ez egy élelmiszeriparban is használt alapanyag, melyet több webáruház is árul, én például itt találtam.

Glicerint gyógyszertárban lehet venni, de csak ha felírják, de alkoholt például nekünk simán adtak.

A buborékfújás sikere függ az időjárástól is, illetve óvatosan kell kiemelni az eszközöket az oldatból, de amint a képek is mutatják, gyerekjáték az egész. 🙂

Gyereknapra is kiváló! 🙂

2

9

10

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

2 hozzászólás

  • Gere Natália

    Kedves Anikó!

    Nagyon tetszett a cikk és szeretném kipróbálni az Ön által leírt receptet, de a guargumi beszerzéséhez ajánlott linken megjelenő webáruházban nem találtam ilyen terméket. Esetleg tudna segíteni hol tudnék venni ilyet kis kiszerelésben?

    Köszönettel: Natália

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük