csináld magad,  DIY

Őszi levélkoszorú ginkgo bilobából

Avarból  természetes dekoráció.

Az őszi levelek közül a ginkgo biloba a kedvencem, különleges a formája, ősszel gyönyörűen besárgul és jó a tartása is, ezért jól lehet vele kreatívkodni.

Néhány évvel ezelőtt gyűjtöttem párdarabot belőle, azóta vágyom rá, hogy egy koszorúnyi mennyiségben hozzájussak, és készítsek belőle egy gyönyörű levélkoszorút. Ezért is örültem meg Becker Beatrice fotójának, aki azt is elárulta, hogyan készítette el ezt a csodálatos, természetes dekorációt.

Amire szükséged lesz:

szalma koszorú alap

ginkgo biloba levél

szalag

gombostű

Beatrice szalma koszorú alapra dolgozott. A levelekből előbb kis csokrokat készített, melyet szalaggal rögzített az alaphoz. Azokra a helyekre, amiket nem fedtek el a csokrok, gombostűvel rögzített levelekkel takarta el a szalma részeket.


A koszorú idővel kicsit megbarnul, törékenyebb lesz, melyet lakkal (én Pinty Plus színtelen lakkot szoktam használni) kicsit késleltetni lehet. Így is gyönyörű lesz, de ez a koszorú sem örökéletű, viszont az alapot ismét felhasználhatjuk.

A páfrányfenyő vagy halfarkfa –  tudományos nevén a ginkgo biloba – különleges növény, egy nagyon ősi faj, közeli rokonai mintegy 270 millió éve jelentek meg a Földön.

A jégkorszakot Kínában vészelte át, onnan került Európába. Igazi túlélő,  a Hirosimára ledobott atombomba hipocentrumától számított 1,6 km-en belül mindössze hat súlyosan sérült, de életképes fát találtak – kivétel nélkül mindegyik páfrányfenyő volt.

Az egyik leghosszabb életű fa, ezer évesnél idősebb példányai is ismertek. Szerintem arról, hogy gyógyító hatású és gyógyszerkészítmények alapanyaga, szinte mindenki hallott már.
Ha neked is megtetszett ez a gyönyörű levél, ajánlok egy színezőt is, az Orsi készítette letölthető levélkoszorút itt találod.
Fotók: Becker Beatrice Couture, Imelda Green’s, saját© .

Szép napot! Anikó

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük