Jamie Oliver tényleg tudja, milyen a jó pizzatészta
Készítsd el gyerekeknek a tavaszi szünetre, és nem lesz gond, hogy megeszik-e az ebédet.
A hosszabb szünetekben örökös probléma, hogy olyan ételt készítsek a családnak, amit mindenki szeret. Legtöbbször többfélét kell főznöm, de mivel ez nekem is pihenőidő (lenne), néha nem bánom, ha egyszerűen, gyorsan megoldhatom az étkeztetést.
A kisfiam kedvence a pizza, így a tavaszi szünet tiszteletére azt készítettünk. Gondoltam, újítok kicsit a pizzatésztán, és kipróbálom, mit tud Jamie. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a recept egyszerűen csodálatos! Ruganyos, levegős tésztát kapunk, ami annyira, de annyira finom. Tetszik, úgy jó, ahogy van.
Hozzávalók (az eredetihez képest a liszt a nálunk kapható finomságú):
500 g finomliszt
0.5 ek. tengeri só
0.5 ek barna cukor
2 ek olívaolaj (extra szűz)
325 ml langyos víz
1 csomag szárított élesztő (7 g)
A langyos vízben feloldjuk a cukrot, és beletesszük az élesztőt, és az olajat. Felfuttatjuk.
A lisztet és a sót összekeverjük, ebbe kisebb adagokban beledolgozzuk az élesztős vizet, egy villa segítségével.
Mikor a tészta kezd összeállni, lisztes kézzel összedolgozzuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. (kb. 1 óra).
Kelesztést követően átgyúrjuk, majd két részre osztjuk, kinyújtjuk, és kicsit pihentetjük, (kb. 10 percig).
Aztán mehet rá a szósz, és mindenféle finomság, amit szeretünk. Az is jó, hogy két pizza jön ki ebből a mennyiségből, mert így készül egy sonkás a gyerekeknek, és egy fokhagymás-tejfölös-baconös nekünk.
A pizzákat végül magas hőfokon , kb. 10 perc alatt kisütjük. Nekem van pizzakövem, azon nagyon szépen sül.
És hogy mekkora sikere volt, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kisfiam ezt építette nekem délután. ♥
Hát nem megérte? 🙂
Szép napot!