recept

Jamie Oliver tényleg tudja, milyen a jó pizzatészta

Készítsd  el gyerekeknek a tavaszi szünetre, és nem lesz gond, hogy megeszik-e az ebédet.

A hosszabb szünetekben örökös probléma, hogy olyan ételt készítsek a családnak, amit mindenki szeret. Legtöbbször többfélét kell főznöm, de mivel ez nekem is pihenőidő (lenne), néha nem bánom, ha egyszerűen, gyorsan megoldhatom az étkeztetést.

A kisfiam kedvence a pizza, így  a tavaszi szünet tiszteletére azt készítettünk. Gondoltam, újítok kicsit a pizzatésztán, és kipróbálom, mit tud Jamie. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a recept egyszerűen csodálatos! Ruganyos, levegős tésztát kapunk, ami annyira, de annyira finom.  Tetszik, úgy jó, ahogy van.

Hozzávalók (az eredetihez képest a liszt a nálunk kapható finomságú):

500 g finomliszt

0.5 ek. tengeri só

0.5 ek barna cukor

2 ek olívaolaj (extra szűz)

325 ml  langyos víz

1 csomag szárított élesztő (7 g)

A langyos vízben feloldjuk a cukrot, és beletesszük az élesztőt, és az olajat.  Felfuttatjuk.

A lisztet és a sót összekeverjük, ebbe kisebb adagokban beledolgozzuk az élesztős vizet, egy villa segítségével.

Mikor a tészta kezd összeállni, lisztes kézzel összedolgozzuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. (kb. 1 óra).

Kelesztést követően átgyúrjuk, majd két részre osztjuk, kinyújtjuk, és  kicsit pihentetjük, (kb. 10 percig).

Aztán mehet rá a szósz, és mindenféle finomság, amit szeretünk. Az is jó, hogy két pizza jön ki ebből a mennyiségből, mert így készül egy sonkás a gyerekeknek, és egy fokhagymás-tejfölös-baconös nekünk.

A pizzákat végül magas hőfokon , kb. 10 perc alatt kisütjük. Nekem  van pizzakövem, azon nagyon szépen sül.

És hogy mekkora sikere volt, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kisfiam ezt építette nekem délután. ♥

Hát nem megérte? 🙂

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük