család,  csináld magad,  DIY,  gyerek,  karácsony,  Ünnep

Játssz az étellel: kreatív tálalási ötletek karácsonyra

Pár mozdulattal elkészíthető, látványos tippek az ünnepekre.

Karácsonykor talán a főzéssel és a bevásárlással lehet a leginkább elcsúszni, ezért érdemes előre tervezni, mi az, amit szeretnénk.

Én igyekszem minél egyszerűbben intézni az étkezéseket.  Nem szeretem az óriási ételmennyiségeket sem, hiszen nekem még azt tanították, hogy ételt nem dobunk ki, így inkább a minőségre koncentrálunk ilyenkor. Olyanokat eszünk, amiket szeretünk és a menüsor sem túl bonyolult.

Néhány éve hagyomány, hogy a karácsonyi menü egy részét rendeljük: a haltepertő és a halászlé a helyi halászcsárdában készül, nagyon finomak, és bőségesek is.

A kekszeket, mézeskalácsokat előre megsütjük, persze, van olyan, hogy kevés marad karácsonyra, de ha egy része elfogy, az sem baj, desszert így is akad bőven. A bejglit anyukámtól kaptuk korábban, idén lehet, hogy én is megpróbálkozom a sütésével.

Két éve szaloncukorból készültek a szarvasok. A sablont a képre kattintva letöltheted.

A menü különlegességét leginkább az adja, hogy van időnk együtt enni, közben beszélgetni, és emellett figyelünk a tálalásra, mindig viszünk bele egy kis kreativitást.

Egy jópofa, mutatós  étel kedvet csinál hozzá, hogy belekóstoljanak, egy aranyos ötlet pedig mosolyt csal az arcokra.

Persze itt is fontos, hogy ne legyen bonyolult elkészíteni a tálalást, mutatom is, mire gondolok.


Az ötletekhez az alapanyagokat a LIDL-ben szereztük be, szeretjük a Deluxe termékeket, az olasz édességek például nagy kedvenceink, a férjem pedig a sonkák nagy rajongója.


Profiterol karácsonyfa

Ezt a finom égetett tésztát a Mediciek udvarában fizetségként kapták azok, akik a vadászatok alkalmával segédkeztek az uraságnak, persze akkor még hússal volt töltve.

Most viszont finom vaníliakrémet ízlelhetünk, ráadásul a fánkocskákat még csokival is nyakon öntötték. Igazi karácsonyi desszert lehet, főleg, ha karácsonyfa alakban felpakoljuk és megspékeljük néhány csillagszóróval.

Ehhez szükséged lesz 2 doboz (16 db) profiterolra, amiket soronként egymásra kell pakolni: alulra 7, majd 5, 3, és 1 fánkocska kerül. Mivel ez már csokiszószban áll, ezért a dobozban maradt szószt egy kicsit átlangyosítottam, majd ezt rácsurgattam a halomra, így szebb felületet kaptam.

Megszórhatjuk aranyszínű cukorkával, de durvára tört dióval, mogyoróval is. A csillagszóró csak fokozza az ünnepi hanulatot.

Gyümölcsfa vagy karácsonyfa?

Az ünnepekkor a gyümölcsök sem hiányozhatnak, persze karácsonyfa alakban tálalva.

Ez a gyümölcsdesszert kiviből, gránátalmából és répából készült.

Ez pedig egy gyümölcstál:

Karácsonyi asztaldekoráció uborkából

Egy egészséges zöldségkompozíció a reggelit is feldobja, ugye?

Az uborkát zöldséghámozóval felszeleteltem, majd egy fogpiszkálóra felváltott irányból S-alakokban feltűztem. Aljára répadarab, tetejére répacsillag került.

Sőt, van, amikor a terítékkel is jókat játszunk:

https://www.instagram.com/p/_r6jVGBfLy/

Örömteli készülődést!

Anikó


Ezt a posztot a Lidl Magyarország szponzorálta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.cafeblog.hu sajátja.


Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük