csináld magad,  DIY,  húsvét,  otthon,  Ünnep

Hangulatos húsvéti dekoráció saját kezűleg, a család örömére

A lakberendező 5+1 tippje.

Lassan, de biztosan itt lesz a tavasz, és ha még a napsugarak nem is kényeztetnek el bennünket, azért a lakásba már becsempészhetjük a tavaszi vidámságot. A húsvét pedig jó alkalmat nyújt a dekorálásra.


Most Adrienn (Adiy) mutatja meg, hogyan teremt tavaszt az otthonában. Adrienn lakberendezést tanult, és bár jelenleg nem lakberendezőként dolgozik, munka után folyamatosan alkot: betonoz, drótszövegeket készít, fest, nyomdáz, dekorál, ha valaki szeretne, rendelésre is.


Virágom, virágom

„A lakást ilyenkor tavasszal telepakolom hagymás virágokkal csak simán a hagymát egy kis földdel mindenféle edénybe, üvegbe, üvegpoharakba, régi dunsztos üvegekbe pakolom.

Deszkalécből készült alapra készítettem tavaszi feliratot szárazvirágok és művirágok felhasználásával.

Ilyenkor tavasszal  szeretek barkával is díszíteni. Barkaágakat helyezek üvegbe, vázákba, vagy magam öntött betonvázába.

Madarak

Tavaszi hangulathoz még hozzátartoznak a madarak, ezeket hulladék deszkából készítettem.

Deszkából vágtam ki dekopírfűrésszel a 3 részből álló madarakat. A részeket csiszoltam, majd akril festékkel megfestettem és koptattam. A madarak lábát hosszú szegekből készítettem, amiket a fába fúrtam és ragasztottam, végül fakockákra állítottam a madárkákat.

Tavaszi feliratok

A neten elérhető tavaszi fotókat és feliratokat nyomtatok, ezeket képkeretbe teszem, de a feliratok, betűk készülhetnek betonból, vagy szárazvirágokból, művirágokból, sőt drótból is.

Cipőfűzőbe drótot fűztem, a két végét ragasztópisztollyal zártam, így készült a drótfelirat.

Beton, a kedvencem

Idén húsvétra sokféle betonos dolgot készítettem.

A nyuszit csokinyuszi dobozából öntöttem. A tál készítéséhez saját öntőformát használtam: méretre vágott falapokból készült, belsejébe laminálólapokból összeállított forma került.

A betontojást egy műanyag kettészedhető tojásformában öntöttem ki, amiben még nagyon régen csoki volt.
A tojásnyúl formához magam készítettem a sablont: laminálólapból vágtam ki a részeit és ragastószalaggal összeragasztottam kívülről. A füleket deszkából vágtam ki.

Húsvéti teríték

Az asztalra húsvéti nyuszis terítőt készítettem, amit akril festékkel festettem meg és pompomokat ragasztottam rá.

Nagy kedvencem az unikornisos tojások: szarvuk filcanyagból van, erre kerül a drót, körülötte művirágkoszorú.

+1 Papírból

Nagyított sablon segítségével készítettem nyuszitrófeát.

A családban a gyerekeket mindig megajándékozzuk egy kis csokival, tavaly  papírtáskából csináltam nyuszis csomagot. Tavalyelőtt pedig vászontáskát alakítottam át.

Fotók: Takács Adrienn

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

One Comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük