advent,  csináld magad,  DIY,  Ünnep

Így csempészd be az erdő varázsát az otthonodba!

Ünnepi dekoráció a téli erdő hangulatában.

#szponzorált tartalom

Az őszi és a téli természet csodálatos színeivel, különleges kincseivel elkápráztat, nem lehet betelni a látványával. Mi ilyenkor sokat kirándulunk a családdal, közben gyűjtögetjük a tobozokat, faágakat, mindenféle termést, levelet, hogy azokat is felhasználjuk majd a lakás dekorálására.

Novemberben már tényleg ősziesre, hűvösebbre fordul az idő, – nem tudom, ti hogy vagytok vele – de ez nekem segít lelkileg is könnyebben ráhangolódni a közelgő ünnepekre, sőt, a hideg miatt azonnal kuckózós hangulatba kerülök.

A dekorációt szeretem úgy elkészíteni, hogy az kis átalakítással végig kísérje az adventi időszakot egészen karácsonyig. Bár a természetes alapanyagok, dekorációk mindig is fontosak voltak számomra, idén kifejezetten a mesebeli hangulatot árasztó, nosztalgiát keltő erdei dekorra esett a választásom.

Mivel kiskorukban a gyerekeim nagyon szerettek  szép kidolgozású játékállatokkal játszani, így szép állatos készletünk van, úgyhogy  kicsempésztem a szobájukból néhány erdei állatot, elővettem a kirándulásokon gyűjtött terméseket és elmentem a Lidl-be, hogy beszerezzek néhány kiegészítőt az ünnepi hangulathoz.

A vásárlás most egy felkéréshez kapcsolódott, mely a Lidl-től érkezett, de mi egyébként is a Lidl-ben vásárolunk, a középső sort, vagyis sorokat pedig sosem hagyom ki, mert itt mindig találok valami hasznosat vagy szépet, amit nem lehet kihagyni, az ünnepre készülődve pláne rengeteg ötletet ad.

Alapvetően fehér, illetve zöld dolgokat kerestem: ezért nagyon megörültem az üveggömböknek, már csak az anyaguk miatt is. A kis virágok, kövirózsák, szukkulensek is a kedvenceim,  ezekből is került a kosaramba, ahogyan a műhó és csillámezüst spray-ből és az asztali dekorokból és gyertyákból is. Hiszen gyertyák nélkül nincs advent.

Ha te is inspirálódnál, az idei ünnepi dekorkatalógust itt érheted el.

Hazaérve nem bírtam magammal,  így főztem egy finom kávét, betettem az Igazából szerelem zenéjét, és molyolni kezdtem.

Nálam a mohás, tobozos alap változik majd át havassá – ebben a műhó spray is segíthet -, ami  egyben az adventi koszorúnk is lesz idén.

A moha, növények, tobozok és állatfigurák, gyertyák, gömbök  mellé előkerestem a gyönyörű akácfa szeletet, amit még A nagy DIY könyvhöz vágtunk fel, és a mókusos, tobozos,  házi porcelángyurmámból készített díszeket, hogy még hangsúlyosabbá tegyem az erdei, természetes témát.

Mivel imádom az illatokat is, a narancshéjakat is bevetettem, ezekből csillagokat formáztam, úgy kerültek a dekorációba.

Ha lehet, a dekorációkat úgy készítem el, hogy bonthatóak és később variálhatóak legyenek, ezért maximum kétoldalú ragasztóval rögzítem azokat az elemeket, amelyeket szükséges.

Olyan jó hangulata lett a dekoroknak, hogy azonnal kedvem támadt bekuckózni egy jó könyv és egy pohár forró mézes kakaó társaságában. 

Ezt a posztot a Lidl Magyarország szponzorálta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.cafeblog.hu sajátja.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük