család,  csináld magad,  DIY,  gyerek

5 okos DIY ötlet iskolakezdéshez

Egyedi füzetborító, füzetcímke, matrica, okoskönyvjelző, tolltartó üzenetek.

Évek óta készülünk  a 2 gyerekkel a suliba így nyár végén, igyekszünk sokféle kézműves megoldást használni, számos ötletet megosztottam itt a blogon is.

Most következzenek a legtutibbak, legaranyosabbak, legszínesebbek, a ti kedvenceitek. Melyekkel kicsit spórolhatunk is, az eredmény mégis ütős lesz.

Készíthetjük őket közösen a gyerekkel, ez jó ráhangolódás is lehet a sulira, ráadásul amit ők készítenek, azt sokkal szívesebben is használják. Szóval készítésre fel!

Füzetborítók írisz technikával

Én azt tapasztaltam, hogy egy szép füzetbe sokkal jobb írni, rajzolni, dolgozni. Ráadásul mindezt egy kis kreativitással egy egyszerű füzetből megvalósíthatod. A technika leírása itt.

Egyedi füzetcímke

Ezek a füzetcímkék óriási sikert arattak minden évben. Az egyszerű barna csomagolópapírt is feldobják, ráadásul elkészíteni is egyszerű. Katt ide, ha szeretnéd megtudni, hogyan készül.

Egyedi, saját készítésű matrica

Ebben a módszerben az a jó, hogy bármilyen matricád lehet. Ragaszd a kulacsodra, füzetedre, tolltartódra. Első osztályosok esetén az ovis jeleket – melyet még rá kell tenni a különböző holmikra, füzetekre – is elkészíthetjük ilyen módon.

Videós segítséget is találsz hozzá itt!

Okoskönyvjelző

Amit sokszor látunk, azt megtanuljuk. Ugye, neked is van ilyen élményed?

Nos, ez bizony működik a gyerekeknél is, így, ha a könyvjelzőre mindenféle okosságot teszünk, majd kinyomtatjuk, lamináljuk, a rajta lévő tartalmakat a gyerkőc előbb-utóbb észrevétlenül megjegyzi.

Az okoskönyvjelzők innen letölthetők.

Letölthető tolltartó üzenetek

Olykor egy apróság is sokat jelent, hogy megkönnyítsük az iskolakezdést, hogy kis mosolyt csaljunk a gyerekünk arcára.

Lehet ez egy gyufásdoboznyi szeretet, vagy egy kedves üzenet a tolltartóban.

A 10 letölthető mosolycédulát itt találod.

Kellemes iskolakezdést!

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük