család,  csináld magad,  DIY,  gyerek,  iskola

Készíts egyedi füzetcímkéket az iskolakezdésre

Kreatív, vagány, költséghatékony füzetborítás, saját kezűleg.

Mivel általában rám marad, és nemsokára tanévkezdés, ezért már elkezdtem a füzetek befedését, amibe bevonom a gyerekeket is, hogy egy kicsit hangolódjanak a sulira.

Az egyszerű, de ötletes megoldásokat szeretem: a csomagolópapírok közül,-  hacsak nem nyomtatunk valami különlegeset – a natúr barna a kedvencem, ezt aztán lehet tetszőlegesen dekorálni.

01_IMG_2317


Tavaly például írisz technikával díszítettük, ennek óriási sikere volt, ha kíváncsi vagy a tavalyi ötletekre, itt találod.


Idén ismét újítottunk. Kissé óvatosan vetettem fel a lányomnak, hogy mi lenne, ha szófelhőt készítenénk a füzetekre: ő a kiskamaszok stílusában lelkesedett, ami nagy szó, mert mostanában többször hangzik el a szájából, a „Na, ne már, anya! Ez tök ciki!”, vagy egyszerűen csak az, hogy „Béééna!”.

De ez zöld utat kapott, sőt, még velem is ötletelt. 🙂

Ma nagyon vagány anya voltam a kiskamaszom szemében, már ezért megérte törni a fejem ezen az ötleten. 🙂

Egyébként nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul nagyon egyedi, és kreatív lesz a füzet ettől a megoldástól.

03_IMG_2314

A szófelhőket egy könnyen használható, ingyenes programmal készítettem, melyhez se letölteni, sem regisztrálni nem kell. Ebben a bejegyzésben találod, hogyan kell használni.

A programban az a jó, hogy tetszőlegesen változtatható a szófelhő formája, sőt, saját képet is szófelhővé alakíthatsz, a betűtípus, a szín, a szavak elrendezése is csak tőled függ.

6

10

Az első lépés tehát, hogy eldöntsük, milyen alakzatokat alakítunk szófelhővé. Ha például első osztályosokról van szó, lehet ez a gyerek ovis jele is, amit egyébként is a füzetre kell rajzolni.

13

De választhatunk a tantárgyaknak megfelelő formát is: például mi Magyarország vaktérképét töltöttük le, de magyar órára készülhet egy író/költő  arcképéből is vignetta.

 16

A programból a képeket többféle formátumban, méretben lehet letölteni. Ha a füzetre szánod, érdemes a word-ben egy táblázatot készíteni, mely füzetcímke méretű cellákat tartalmaz, és ebbe illeszteni a képfájlokat. A nyomtatás lehet színes, vagy fekete-fehér.

Már csak a formát kell kivágni, és a füzetre ragasztani.

04_IMG_2339

És ez mindennek csak az eleje, hiszen a szófelhőket kiegészíthetjük  tetszőleges rajzokkal. Ezt bízzuk nyugodtan a gyerkőcre, meglátjuk majd, milyen fantáziadús, vicces alkotások születnek.

UPDATE: Kérdés érkezett Tőletek, hogyan csináltam a Magyarország formát. A vaktérkép beillesztése után (shape menüpont), az alábbi beállításokat használtam.

vaktérkép_tax

Ez volt a kép:

magyarorszag_vakterkep

 Még több füzetborítás:

15 ötlet, hogyan fedjük be az iskolai füzeteket

Kreatív és költséghatékony füzetborítók

Füzetborító: egyedi füzetek, címkék házilag

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük