ajándékötlet,  címke,  csináld magad,  DIY,  füzetborító,  gyerek,  iskola

Füzetborító: egyedi füzetek, címkék házilag

Bár még nyár van, de augusztus közepe már mindig egy kicsit az iskolára készülődés időszaka. Meg a füzetek és tankönyvek befedésének ideje. Emlékeztek arra a régi füzetborítóra, arra a kék-lila színűre a piros szélű vinnyettával (csak így: két ny-nyel)? Ilyen már nincs ugyan, de a füzeteket most is be kell fedni, legyen hát az eredeti, jópofa, vagy menő, hogy kedvet csináljon a tanuláshoz. Ilyenek következnek, letölthető címkékkel!
Kapható mindenféle díszes, képes füzet, de lényegesen drágábbak, mint egyszerű társaik, amiket feldobhatunk, ha régi képes naptárakba, vagy iskolai újságok posztereibe csomagoljuk őket:

A pöttyös az igazi a borítón is: nyomdázzunk egy radíros ceruza végével piros pöttyöket, és már kész is:

Nyomdázhatunk krumplival, vagy bármilyen bélyegzővel is:

Íme a Lego stílusú füzetborító: színes papír, melyre 6 egyforma kört ragasztunk.

Megspórolhatjuk a címkét, ha egy A3-as papírra betűket nyomtatunk, elrejtve rajta a gyerek nevét, osztályát, amit a végén bekarikázunk:

Zenei tehetségeknek, vagy aki imádnak énekelni: csomagoljunk kottapapírba:

És végezetül itt egy hosszadalmasabb és bonyolultabb megoldás, ami viszont tuti siker lesz: kattints ide a részletes leírásért

Amire szükség lesz az: barna csomagolópapír, színes papírok, ragasztó és türelem 🙂 Fedjük be a füzetet, majd vegyük le a csomagolópapírt és vágjunk bele egy szívet:

Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Forrás1, forrás2

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük