csináld magad,  DIY,  otthon

Hímzőráma dekor a falon

Frida Kahlo a nappalinkban.

Szeretem a könnyen variálható dekorációkat, melyeket kedvünk és hangulatunk szerint alakíthatunk, lehetőleg minél gyorsabban.

Bár a dekorok variálásában utol sem érjük Mercit és Ancsát – imádom őket! – akik ennek a műfajnak a koronázatlan királynői, néha ránk (pontosabban rám, a férjem csak elszenvedő alanya ezeknek a fellángolásoknak) jön a változtatás igénye.

Ilyenkor aztán festek, ragasztok, keretezek, párnahuzatokat cserélek és a képek is cserélődnek. Van egy hímzőrámánk is, ami pont amiatt lett a kedvencem, mert olyan gyorsan lehet megújítani.

Néhány perc és el is készül az új dekoráció. Most Frida ihletett meg, és a kiállításra hangolódva született  meg ez a falikép.

Bátor, ikonikus és inspiráló, ugyanakkor fájdalmas. Ez Frida, nekem. Csodálatos az az életigenlés, tartás, ami életét jellemezte a  sérülései, folyamatos fájdalmai ellenére.

Akik rendszeresen olvasnak, azok tudják, hogy egy kisebb műtét után sok fájdalommal és ijedelemmel teltek el hónapok nálam, talán ezért még inkább csodálom őt: én türelmetlenül, félelemmel, néha dühösen, néha rezignáltan éltem meg ezt az időszakot.

De újranéztem a Frida filmet, amit így egy kicsit más szemszögből éltem át újra, és sokat segített. Éljen az élet! Viva la Frida!

A kép elkészítéséhez szükséged lesz:

hímzőráma

vászondarab

fekete textilfesték (én Pentartot használtam),

visszaszedhető ragasztóspray (Novasol Pinty Plus)

sniccer, olló

színes fonalak

Első lépésként egy műszaki kartonra nyomtattam egy Frida arckép sziluettet, melyből stencilt készítettem.

A stencilezés  lépéseiről korábban itt írtam, ide kattintva találjátok a részleteket.

Amíg a festék száradt, pomponokat és bojtokat készítettem.

A bojtok készítésekor egy poháralátétet használtam, de kartonból is kivághatsz egy darabot. A bojt méretét a karton mérete adja meg. A kartonlapra körbetekertem a szálat néhányszor, ha elég vastag a köteg, el kell vágni a fonalat.

Majd egy másik szállal felül összekötjük a köteget.

A túlsó oldalon vágjuk el a fonalköteget, majd egy kis rendezés után készítsd el a bojt fejét.

Végül vágjuk egyenesre a bojt alját.

A szövetet kifeszítettem a hímzőrámára, a felesleges anyagot levágtam. Majd felvarrtam a pomponokat. Végül lelógattam a bojtokat.

A fekete galamb című dal róla szól:

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük