család,  gyerek,  kirándulás

Játsszunk szabadulósat! Rumini kalandszoba, ami magával ragad

Titkosírás, színes fények, üvegcsék, elrejtett kulcsok: mintha a mesében járnánk.

A kislányom első olyan könyve, amit saját magának választva olvasott, a Rumini volt. Emlékszem, mennyire meglepődtem, hogy a még éppen olvasni tudó lányom mennyire falta a betűket Berg Judit könyvében.

Ezek után nem volt kérdés, hogy elmentünk a Rumini játszótérre is néhány évvel ezelőtt, és hogy kipróbáltuk a Rumini kalandszobát, ami egy gyerekeknek való szabadulószoba, pontosabban kettő, mert 2 pálya várja a kalandozókat a Bartók Pagonyban.

Bár a helyet a Rumini-regények ihlették, azok olvasása nélkül is élvezetes a játék.

A gyerekek szörnyen izgatottak voltak, amikor beléptek Rumini birodalmába, Egérváros kikötőjébe, és elindult a játék,: rövid ismertető után elkezdődött a visszaszámlálás. Mert bizony a szabaduláshoz 45 percre van szükség.

Mi a  Holdbékák mocsara pályát teljesítettük, azonnal ingoványos talajon indulva, üvegbe zárt békákkal néztünk farkasszemet.

A szobák, a díszletek fantasztikusak. Egy misztikus világ tárul elénk, van félhomály, színes díszletek, jelmezek, csontváz, mindenféle misztikus részlet. Bár összességében nem ijesztő a berendezés, azért van néhány kellemesen borzongató rész (például a csontváz), ezért is van, hogy a szabadulószobát csak 8 éven felüli gyerekeknek ajánlják.

A pályák bejárata.

Emellett a felnőtt felügyelet is folyamatos, vagy a kísérő, vagy egy animátor ott van a gyerekekkel.

Vannak klasszikus szabadulószobás elemek: számzárak, lakatok, de emellett titkos ajtók, multimédiás varázsló, intelligens padló is. Jó kis fejtörők, ahol a gyerekeknek kicsit másképpen kell gondolkozniuk, mint megszokták. Máskor pedig együttműködésre van szükség, hogy meg tudják oldani a feladatokat.

A gyerekek bőszen vetették bele magukat a megoldásokba, tapogattak, ugráltak, bújtak, rajzoltak, ha kellett. Ha elakadtak, a láthatatlan Rumini segített nekik a kijutásban, amit végül időn belül sikerült teljesíteni.

Kijutottunk!

A pályák végén – mintegy levezetésképpen – van egy kis, logikai játékokat tartalmazó játszósarok is.

Igazi jó program ez családoknak, gyerektársaságoknak: akik 3-7 fős csapatokban vehetnek részt a játékban.

Egyébként iskolás csoportokat is fogadnak, rendhagyó irodalomóra keretében.


Ha kedvet kaptatok hozzá itt minden információt megtaláltok: www.kalandszoba.hu


Fotók: saját, és kalandszoba.hu

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük