farsang,  recept,  Ünnep

Fánk kavalkád: 5 különleges recept

Kezdőknek, és elfoglalt anyáknak: egyszerűen elkészíthető,  isteni fánkok.

A fánkot mindenki a sajátjának tekinti, és persze már az ókori görögök is sütöttek fánkszerű sütit, amit mézzel, vagy halszósszal ették. Ez utóbbi kissé bizarrnak tűnik manapság, hiszen a fánkhoz az édes ízt társítjuk.

S mivel szinte minden nemzet konyhájában megtalálható, számtalan változata, és neve is van: huppancs, siska, pampuska, krepli, talkedli, csöröge, herőce, rózsafánk, donut.


Jó fánkot sütni,- amolyan igazi nagymamásat: élesztővel, csinos kis szalagos gyűrűvel a szélén – nem könnyű dolog, kell hozzá egy kis gyakorlat. Ezért aztán én mindig a könnyebb utat választottam, és az egyszerűen elkészíthető, de ugyanakkor nagyon finom verziókat sütöttünk.


Túrófánk

Ha rákattintotok a receptre, meglátjátok, hogy nálunk a gyerekek „dobták össze”, csak a sütést végeztem én. És van még egy jó hírem: sütőben is süthető, nemcsak olajban.

Kriszta szerint: „Ma kipróbáltam , hááát ez valami naggggyon finom!Már rég kerestem az ideális fánk receptet..ez az 🙂 Köszi!”

Icus (C. Kiss Ilona) nemcsak kisütötte, de még ezt a gyönyörű fotót is készítette róla. Ugye, milyen guszta?

03

Malpura

Az indiai fánkocskák a gyerekek és az én kedvencem is,  nemcsak azért, mert könnyű elkészíteni, hanem azért is, mert finom házi gyümölcsjoghurttal kell tálalni.

01

Gólyafos

Nos, igen, így hívják. Ha ilyet sütsz, garantált lesz a vidámság. 🙂 Egyébként Bűdszentmihályi népi étel, és lehet találgatni, honnan kapta a nevét. De ha  többet szeretnél megtudni róla, itt elolvashatod.

04

Almafánk

A spájban fonnyadozó almák álma, hogy ilyen fánk legyen belőlük.  Az almafánk egyszerű, gyorsan elkészül, nem kell keleszteni, és nagyon finom, ja, és még nekem is sikerül. Ennél többet nem várhatok el tőle.

05

10 perces pillefánk

Igen, ez az ötperces ikertestvére, csak öt perccel később jött a világra: legalábbis az én konyhámban ennyi még kellett neki. Egyébként pillekönnyű a tészta, na és a szülés, akarom mondani, a sütés is.

És ezt meg a kisfiam keverte.

06

Lehet próbálkozni, és a sikerekről pedig beszámolni. 🙂 Jó étvágyat!

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

One Comment

  • Temesváriné Jutka

    TE DRÁGA NAPFÉNYILLATA! elég „rég volt” de most sem késő (szerintem) Boldog Új Évet erőben egészségben, boldogságban, szeretettben ezt kivánom Neked, és Kedves családodnak!Budapest, 2017.január 21. (tudod 20 nap eltéréssel)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük