csináld magad,  húsvét,  Ünnep

Húsvéti készülődés az RTL Klub műsorában

Tojásfestés, tojás szőkítés, természetes locsolókölni, házi címkével és Somogyi Zoli dekorálta tojás. Ugye, kihagyhatatlan?

Ma reggel az RTL Klub 8.08 Minden reggel műsorában Teszári Nórival és Somogyi Zoltánnal a hímes tojásokról, locsolókölniről és húsvéti dekorációkról beszélgettünk.  A képre kattintva megnézheted az adást:

107

Az autóból nézve gyönyörű tavaszias napsütésben érkeztünk meg az RTL Klub stúdiójához, de a valósággal akkor szembesültünk, amikor  a kocsiból kiszállva óriási szél kapta fel a papírból készített tojásfészket, és a gondosan belőtt frizurámat is, és a mosolyt ráfagyasztotta az arcomra. Hála a profi fodrásznak, és a profi sminknek, mire adásba kerültünk, már képernyőképesek lettünk, én is, és a rózsaszín tojásfészek is. 🙂 (Köszi Hafi, és Norbi!)

És ha már tojásfészek, akkor nézzük, hogyan készül: egy színes papírból vágj ki egy kört, vagy ovális formát, majd vágd körbe-körbe, kb. 2-3 mm vastagságú csigavonalban. Csak akkor végezd, ha kellőképpen nyugodt vagy! 🙂 Nagyon mutatósak a tojások a színes papírfészekben.

1

És akkor íme a ma délelőtt fellépői:

Happy Easter!-3

Nagyon divatos a márványos technika: ha van otthon körömlakk, szép tojásokat készíthetünk így. De legyen körömlakk lemosó, vagy gumikesztyű is otthon, ha nem akarjuk a húsvétot márványos kezekkel tölteni.

A színes merítésnek az a lényege, hogy a tojások egy-egy részletét (pl. a tojás alját sárgába áztatjuk, majd megtörüljük, és az oldala narancs színű festőlébe kerül, és így tovább) különböző színű, kis mennyiségű festőlébe merítjük. Érdemes a világosabb színekkel kezdeni.

3

Ne hagyd ki az írókázást sem, házi írókával. Nem egyszerű technika, de a gyerekek is imádják, elvarázsolja őket a gyertyaláng.

108

Tojás szőkítés: ha barnából szeretnél fehér tojást, katt ide!

1

A gyerekeknek nagyon tetszenek a tojás csigák, és az Angry birds tojások is.

109

Nagyon látványos, és szép natúr tojásokat készíthetsz az inverz technikával.  Erős ragasztószalaggal ragassz mintát a natúr tojásra , majd áztasd 1-2 percig ecetbe. Ezután dörzsöld le egy szivaccsal a barna részeket, a ragasztószalag körül óvatosan dolgozz. Ismételd meg a műveletet még egyszer, majd mosd le vízzel a tojást. Ezután eltávolíthatod a ragasztószalagot is.

4

3

A legegyszerűbben dekorálhatod a tojást egy fehér filctollal, még több minta itt.

4

Somogy Zoli kreativitását már többször is bizonyította, imádtam a Pinocchiós gyufásdoboz ötletét! Íme a Zoli által az adásban fehér filccel dekorált hímes tojás. Ugye, aranyos?

5

Az adásban elhangzott kölni és címke készítését itt találod. A címkéhez csak egy nyomtatott papírlap, cellux ragasztó és víz szükséges. Érdemes kipróbálni!

6

A húsvéti fonaldíszekről videót is készítettem, ennek segítségével még elkészítheted!

1

A műsorban a kislányom által fűzött Naprendszer nyakláncot viseltem. 🙂

naprendszer3

Kellemes készülődést és szép Húsvétot mindenkinek!

 Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük