![](https://anapfenyillata.hu/wp-content/uploads/2020/05/01.jpg)
Selymesen krémes, gyömbéres, fokhagymás sárgarépaleves
Mesésen finom és szemet gyönyörködtető.
Amikor megláttam, hogy a férjem egy nagy adag répából akar levest készíteni, a finomfőzelék ugrott be, amit nem tudom, miért így neveznek, mert nem ismertem olyat, aki szerint az finom volt. (Bocs, ha te szereted. )
És bár általában én vagyok nyitottabb a különleges levesekkel kapcsolatban, most örülök, hogy ő belevágott, mert ez a fokhagymás, gyömbéres répakrémleves annyira finom lett, hogy elfeledtette a menzaélményt.
Ja, és a szakácsot is megtartjuk.
Aki szereti a sütőtök krémlevest, nem fog csalódni.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db sárgarépa
2 dl főzőtejszín
húsleves alaplé
1 db zellergumó
1 db krumpli
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 szál petrezselyem
2 szál metélőhagyma
só, bors, gyömbér
A sárgarépát, zellert, krumplit tisztítsuk meg, majd vágjuk kis darabokra.
A felaprított vöröshagymát olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Öntsük fel húsleveslével, majd fűszerezzük, és tegyünk hozzá fokhagymát, gyömbért. Kb. 20 percig főzzük, ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítsük. Öntsünk hozzá tejszínt, főzzük kicsit össze.
Metélőhagymával, petrezselyemmel tálaljuk. Mi még pirított kenyérkockákkal is gazdagítottuk.
Szép napot! Anikó
2 hozzászólás
Majoros László
Már legalább 20-szor elkészítettem a fenti recept alapján ezt a levest, nem lehet megunni… 🙂
admin
És tényleg nem lehet megunni, ez a leves a kedvencem. 🙂