recept

Selymesen krémes, gyömbéres, fokhagymás sárgarépaleves

Mesésen finom és szemet gyönyörködtető.

Amikor megláttam, hogy a férjem egy nagy adag répából akar levest készíteni, a finomfőzelék ugrott be, amit nem tudom, miért így neveznek, mert nem ismertem olyat, aki szerint az finom volt. (Bocs, ha te szereted. )

És bár általában én vagyok nyitottabb a különleges levesekkel kapcsolatban, most örülök, hogy ő belevágott, mert  ez a fokhagymás, gyömbéres répakrémleves annyira finom lett, hogy elfeledtette a menzaélményt.
Ja, és a szakácsot is megtartjuk.

Aki szereti a sütőtök krémlevest, nem fog csalódni.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db sárgarépa

2 dl főzőtejszín

húsleves alaplé

1 db zellergumó

1 db krumpli

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

2 szál petrezselyem

2 szál metélőhagyma

só, bors, gyömbér

A sárgarépát, zellert, krumplit tisztítsuk meg, majd vágjuk kis darabokra.

A felaprított vöröshagymát olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Öntsük fel húsleveslével, majd fűszerezzük, és tegyünk hozzá fokhagymát, gyömbért. Kb. 20 percig főzzük, ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítsük. Öntsünk hozzá tejszínt, főzzük kicsit össze.

Metélőhagymával, petrezselyemmel tálaljuk. Mi még pirított kenyérkockákkal is gazdagítottuk.

Szép napot! Anikó


A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük