csináld magad,  DIY,  Ünnep

Csomagolási praktikák: 12+1 tipp a csoda-egyszerűre

A csomagolás az ajándék ruhája, de ez akkor igazán jó, ha egyszerű, költségkímélő és szép. Az RTL Klub 8.08 Minden reggel című műsor vendégeként ezekről a csomagolásokról beszélgettünk Teszári Nórával és Somogyi Zoltánnal ( a képre kattintva megnézheted a videót). A bejegyzés végén pedig elárulok egy kis kulisszatitkot, ki volt az a celeb, akivel itt találkoztam. 🙂

1

A műsorban elhangzott csomagolásokról, praktikákról itt találhatsz kiegészítést.

Duplán környezettudatos lehetsz, ha textil bevásárlótáskából készítesz csomagolást: egyrészt nem kell kidobni az ajándék csomagolását, másrészt ezt bevásárláskor használhatod, így szintén nem eldobható szatyrot használsz. Katt ide, hogyan csináld.

3

Meglepő, de a befőttes üveg (vagy más, csinos üveg) is nagyon szép csomagolóanyag, amit könnyen dekorálhatsz. Rejthetsz bele mogyorók, cukorkák közé például színházjegyet, de lehet kozmetikumok csomagolóanyaga is. További dekorációs ötletek itt találsz,  és utána még mécsesként is használhatod.

7

Kiváló csomagolóanyag a barna (nátron) papír, illetve az ilyen tasak. Ezen nagyon jól mutat a rátét, illetve az ajándékkísérő, ami   gyakorlatilag bármi lehet: tortacsipke, szalag, valódi csipke, fenyőág, toboz, egy újságpapír, fahéjas dísz.

Tortacsipkével, pékzsineggel és finoman illatozó, kissé rusztikus fahéjas dísszel dekorálva. A fahéjas dísz receptjét itt találod.

3

Jól áll neki a fehér lakkfilc. Rajzolhatsz rá szabadon, de találsz sok karácsonyi mintát is. A képen láthatót innen töltheted le. Ha kiválasztottad a Neked kedves mintát, tükrözd vízszintesen, majd nyomtasd ki. Ezt másold pausz papírra (zsírpapír is jó)   6-7 B keménységű grafit ceruzával. Helyezd a pausz papírt a grafitos felével a csomagolópapírra, majd a ceruza végével dörzsöld erősen, hogy a grafit átmenjen a csomagolópapírra. A papíron halványan (igen halványan) ott lesz  a minta: ezt kihúzhatod a lakkfilccel.

4

A natúr papírra újságpapír csíkokból készíthetsz karácsonyfát, de ki is hímezhetsz valami téli motívumot.

5

 Az ajándékkísérők nagyon feldobják a csomagolást. A fahéjas dísz mellett ez készülhet porcelán gyurmából, papírcsipkéből, tobozból, vagy puha háztartási papírból (pl. szalvéta, WC papír). Ez utóbbi olyan szuper technika, hogy mindenképpen ki kell próbálnod! Katt ide, ha kíváncsi vagy rá.  A lapra szerelt képeslap is jól mutat akár ajándékkísérőként is.

6

Az apró ajándékok csomagolására két tippet mutatok. Ha fülbevalót akarsz csomagolni, nyomtasd ki az ajándékozott arcképét, és szúrd a képen a fülébe a fülbevalót, majd tedd borítékba. Egyéb apróságok kerülhetnek egy dióhéjba is.

8

9

Müzlis, gabonapelyhes dobozból is készíthetsz ünnepi csomagolást: fesd be, vagy díszítsd papírral, majd mehet rá vicces fej, vagy tortacsipke.

10

11

És ami még kimaradt az adásból: ha barátodnak, barátnődnek egy finom csokit szeretnél adni, tedd egyedivé a csomagolását saját készítésű csokipapírral, de innen letöltheted a képen láthatót is.

4

Ugye kitaláltad, hogy papírgurigából  készíthetsz csomagolást is! 🙂 A leírást a Masninál találod.

6

A papírpoharat már használtuk kilövőnek, de csomagolásként is szuper, különösen, ha ilyen szép poharat találsz. Szintén a Masnitól.

7

 És most a megígért kulisszatitok. 🙂

Amíg az adásra várakoztunk, volt egy különleges vendége is a stúdiónak, Kainda (a vadászok lánya), a szurikáta. A várakozó helyiségben először csak arra lettünk figyelmesek, hogy valami erősen kapar, majd felfedeztük a zöld pulcsival letakart  ketrecet is. Kainda gondozója kivette az állatot, aki egy vékony pórázon szaladgált, és persze rögtön kiszúrta a mogyorós üvegemet. Na, nem azért, hogy megkóstolja, hanem, hogy játsszon vele. Hiszen a szurikáták rovarokat, csigákat esznek.

Lefényképezni egyszerűen lehetetlenség volt, mert folyamatosan mozgásban volt, kivéve, amikor két lábra állva nézelődött, de ez is csak néhány másodpercig tartott. 🙂

1

Bár nagyon cuki kis állat, és az ember legszívesebben megsimogatta volna, azért a gondozója elmondta, hogy harapós, és megmutatta a fogait is, amivel még a skorpiót is képes megfogni. Azért mégis szuper volt, hogy alig 10 cm-re ott volt mellettem ez a kis állat.

13

Legközelebb meglátogatom az állatkertben a kis celebet! 🙂  Ha szeretnéd megnézni az ő fellépését is, katt ide.

Szép napot!

A bejegyzésben saját képek, illetve a Masni képei szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.