csináld magad,  DIY,  húsvét,  Ünnep

Hogyan készítsünk gyönyörű húsvéti díszeket egyszerűen?

Egyszerűen készíthettek gyönyörű húsvéti díszeket az alábbi videó segítségével. Pofonegyszerű és látványos!

1

A díszek jól mutatnak ágakra aggatva, a tojás díszek tálba téve is mutatósak, de akár kedves locsolóajándékok is lehetnek.

Hozzávalók:

Hímzőcérna

Lufi

Húsvéti sütiszaggatók (ezt papírra körberajzolhatjuk) vagy kinyomtatott tojás, nyuszi, tulipán, csibe forma

tapétaragasztó (de hígított dekupázs ragasztóval is működik)

gombostű

egy darabka polifoam, vagy polisztirol

újságpapír, karton alátétnek

6

A sablont körbeszúrjuk gombostűvel.

A tapétaragasztót kicsit hígítjuk (nekem folyékony tapétaragasztóm volt, amihez csak kevés, fél dl vizet adtam). A ragasztó típusától sok minden függ, így a hígítást egy kis fonaldarabkán érdemes kipróbálni.

A fonalat áztassuk a ragasztóba, majd a gombostűk mentén illetve azokon áthurkolva tekerjük a ragasztós fonalat. Alátétként használjunk újságot, vagy kartont, mert egy kicsit csöpögős, ragacsos művelet lesz.

7

Teljes száradás után (másnap) távolítsuk el a gombostűket, és készen is van a  húsvéti dísz.

Ha a lufi verziót készítjük, akkor a lufi felfújását követően a ragasztós fonalat tekerjük körbe-körbe a lufin. Teljes száradás után kilyukasztjuk a lufit, és óvatosan kiemeljük a fonal tojásból.

2

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

4 hozzászólás

    • Rácz Anikó

      Szia Luca! Én még így nem próbáltam, de szerintem igen, de mindenképpen hígítani kell. Illetve, ha 2in1 ragasztó és lakk, akkor nem biztos, hogy szép lesz, mert nagyon csillogni fog. Illetve, lehet, hogy ettől lesz szép. 🙂 Ha kipróbálod, megírod, milyen lett? És megköszönöm a fotókat is. 🙂
      Szép napot: Anikó

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.