otthon,  praktikák,  praktikum

Nézd meg, hogyan lesz ebből a leégett edényből csaknem új!

Elképesztő…

12

…, hogy mennyit kellett súrolni! 🙂 Sajnos, nem tudom  a tutit, de igyekszem fejlődni, és persze van egy-két praktikám, amit meg is mutatok, de szívesen veszem a jó ötleteket, amik tényleg beváltak. Nem úgy, mint a reklámokban, ahol a nagyon csini háziasszony csak töröl egyet a rettenetesen zsíros, odaégett edényen, és már csillog-villog is! Aztán itthon hiába simogatom azt a fránya edényt  a jó öreg fémszivacsot is bevetve, csak nem akar rögtön csillogni!

Te szeretsz mosogatni? Én bevallom, nem nagyon, bár néha egész jóleső érzés végigtörölgetni egy szép bögrét, vagy tányért és látni, ahogyan a koszosból tiszta lesz. (Feltéve, ha nem túl zsíros. 🙂 ) De szeretünk vagy nem, így is, úgy is mosogatni kell.

Szóval jöjjenek a praktikák! Ja és az ilyen lett kép! 🙂

13

Mivel vegyész vagyok, tudom, hogy vannak igen erős és intenzív oldószerek is, amik tuti, hogy nemcsak a szennyeződést, de még a lábast is eltávolítanák, de ugye, azért abban egyetértünk, hogy egy mosogatás nem éri meg, hogy tönkretegyük a környezetet, netán az egészségünket. Úgyhogy én megpróbálom minél környezetbarátabb módon megoldani a mosogatást és persze minél olcsóbban.

Mivel nem szeretek mosogatni, hogy nagyobb kedvem legyen, zenét hallgatok, így önként és dalolva tisztulnak az edények. 🙂 Most például ezt hallgatom szívesen mosogatáskor:

 A leégett, zsíros edényeket áztatom:

szódabikarbóna és ecet segítségével (mérettől függően a tuti keverékem: 1 csésze ecet, 2 evőkanál szódabikarbóna, 1 csésze víz).  Az edénybe víz kerül, majd az ecet, amivel felmelegítem, majd mehet bele a szódabikarbóna. Ez segít fellazítani a szennyeződést. Kiöntve ezt az áztatólevet, szódabikarbónával súrolok.

Mosogatókefe: Ez az IKEA-s fajta nagyon bevált, különösen azokhoz a makacs szennyeződésekhez!

77

Olajfoltok eltávolítása :

Palacsintasütőn szokott ilyen égett/száradt olajfolt lenni, na, meg a csempén, ehhez nekem a mosószóda vált be, ezt kicsit benedvesítem, ezzel kenem be az edényt, áll egy kicsit így, majd jól körbedörzsölöm, aztán alaposan leöblítem.

Makacs címkék eltávolítása: erre  van egy jó megoldásom, ha kíváncsi vagy rá, itt találod.

78

Te hogyan mosogatsz? Milyen bevált módszered van? Oszd meg velem és az Olvasótársakkal, hogy még könnyebben menjen a mosogatás!

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz (egy kivételével, ennek forrását a képre kattintva érheted el.). Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük