ajándék,  csináld magad,  DIY,  gyerek,  ötletek,  újrahasznosítás

Párna varázserővel

Fájós pocaknak,  sajgó füleknek, hasogató deréknak, kihűlt gyerekkezeknek.

Ebben a hidegben bizony nem ritka, hogy a gyerekek megfáznak, netán a fülük is begyullad, vagy átfagynak az apró kezecskék. Ilyenkor előkerül nálunk a cseresznyemag párna. Nagyon szeretem, mert természetesen lehet vele csillapítani a fájdalmat.

7

Mivel még maradt a nyári gyűjtésből, egy újabb gyógypárnát varrtam. Ha esetleg nincs otthon cseresznyemagod, akkor is varrhatsz ilyen párnát, a magot bio-boltokban is megveheted, de helyettesíthető tönköllyel is. De ha találsz a boltban magozatlan cseresznye, vagy meggy befőttet, akkor egy kis  időráfordítással még egy finom kis süti is elkészülhet a párna mellé. 🙂

Hozzávalók:

lenvászon

cseresznyemag (kb. 2-3 dl)

textilfesték

nyomda, vagy krumplinyomda

8

Ezt a színt zöldből és aranyból kevertem ki, majd ecsettel hordtam fel a nyomdára, amit egyenletesen az anyagra nyomtam. Száradás után a festéket vasalással fixáltam az anyagon.

9

Ezután egyszerűen összevarrtam négyzet alakúra az anyagot (fonákján), egy kis lyukat hagyva a magok betöltéséhez. Az anyagot kifordítottam, majd fakanál nyelével eligazgattam a sarkokat és beletöltöttem a magot. Már csak a töltőlyuk bevarrását kellett elvégezni.

10

Ha kíváncsiak vagytok rá, hogyan készült a felhős párna, vagy hogy mire jó még a cseresznyemag párna, nézzétek meg ezt a bejegyzést is.

11

Konkrét esetben használatával kapcsolatban kérd ki gyerekorvosod, orvosod véleményét.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük