dekoráció,  inspiráció,  otthon

IKEA 2015: Az otthon, ahol jól indul a nap

Amikor augusztusban az  IKEA sajtótájékoztatóján az új katalógus koncepciójáról beszélgettünk, még olyan messzinek tűnt az az időszak, amikor reggelente rohanunk a suliba, oviba, ráadásul már sapkástul, sálastul, kabátostul, ami egy kisgyerekes családban nem kis tortúrát jelent.

PH120392kicsi

A katalógus idén a hálószobákat és a fürdőszobákat állítja középpontba, azt a két helyiséget, ahol általában a napjaink kezdődnek és végződnek.  És ugye, nem mindegy, hogyan indul a nap? És hogy az Ikea még jobban megismerje a vásárlók szokásait, igényeit, átfogó kutatást végeztek.

PE355535kicsi

Hogy milyen egy tipikus magyar reggel? Hajnalok hajnalán ébredünk és kávéra indulunk be.

PH119445kicsi

A felmérésből kiderül, hogy korán kelő nép a magyar, a többség 6 óra előtt (38%), vagy 6-7 óra között (38%), az ébresztőóra első csörgésére kipattan az ágyból. 5 perc alatt kiválasztjuk a ruháinkat, és maximum 1 óra alatt el is hagyjuk a házat. 16%-unk némi szerelmi légyottal indítja a napot, de alapvetően a kávétól indulunk be (57%).  28%-unk inkább egy kis netezéssel tér magához, 18% az okostelefonját és a közösségi csatornákat böngészi.

PH119893kicsi

A kutatás szerint a szülők többsége arra törekszik, hogy a reggeli riadót kellemesebbé tegye a gyerekeinek. 44% kedves szavakkal és néhány puszival (38%) ébreszti a kicsiket. 87% arról számolt be, hogy bizony a gyerekek gyakran belopódznak a szülői ágyba.

És hogy mennyi időt töltünk reggelente a tükör előtt? A nők és férfiak 60%-a 16-30 percet szán szépítkezésre, de a nők 34%-a akár fél, egy órát sem sajnál a külsejére. Fürdeni egyértelműen reggel szeretünk, 59%-unk ilyenkor vesz egy frissítő zuhanyt, fürdőt, különösen igaz ez az 55 évnél idősebbekre (44%). Minden esetre nem engedjük túl sokáig a vizet, mert 15 perc alatt így is elkészülünk.

PH104267kicsi3

A nagyon eredeti és finom falatokkal teli sajtótájékoztató után, melyet stílusosan az ágyból tartottak az IKEA PR szakemberei, egy áruházi séta következett, ahol megismertettük az új termékeket is.

SAM_6044

Amit én mindig is szerettem az IKEA-ban azt a fajta kreativitás, amivel egy-egy tárgyat kezelnek, elhelyeznek a helyiségben, kilépve a szokásos klisékből. Az pedig, ahogyan egy nagyon kis helyiséget be tudnak rendezni, egyedülálló! És íme néhány kedvenc az új katalógusból:

 SORTERA szelektív hulladékgyűjtő tetővel

PH119828KICSI

STUVA pad tárolóval

PH119638kicsi

IKEA PS 2014, Asztal világítással

PH112949kicsi

SELJE éjjeliszekrény

PH120674kicsi

KARLABY/KARLSKOGA kanapé

PH120547kicsi

NORNÄS fali üvegajtós szekrény

PH028817

Képek: www.ikea.com

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük