csináld magad,  DIY

Velünk kukoricázz! 5+1 ötlet kukoricsacsuhéból

Mert a csuhézás még ma is divatos.

A Masni és A napfény illata bemutatja: Velünk kukoricázz című, koprodukcióban készült bejegyzését! 🙂
A kukoricatörés régen nagy esemény volt, ilyenkor a jó szomszédok, rokonok együtt törték kalákában a kukoricát, majd esténként felváltva jártak egymáshoz fosztókába, a fosztásból kiválogatott levelekből pedig cipőtalp, lábtörlő, kosarak, gyerekjátékok készültek.

Mivel most van itt a kukoricatörés ideje, mi is összegyűltünk virtuálisan, és együtt kukoricáztunk. Fogadjátok szeretettel, amit készítettünk.

P1110040
A közös munka során a mesélés és az ének nagyon fontos volt. A kukoricaszárból egyszerűen készíthetünk dúdolót. Tudod, mi az? Hivatalos neve mirliton, de mi dúdolónak ismerjük, de hívják züzülőnek is. Népi hangszer, bár nem is igazán hangszer, mert nincs saját hangja, az általad beledúdolt dallam hangját erősíti fel, illetve alakítja át, amolyan rezonálós, zengős módon. Itt találod, hogyan készül.

14
Kicsit hideg van már, ki újborral, ki pálinkával, ki pedig jó forró teával melegíti magát. Jól jön ilyenkor egy poháralátét.

1
A gyerekkéz is szorgoskodik, kukoricalevelet hajtogat és elkészül egy szép szál virág. Így készül:

11

IMG_0690-001_m
Talán a kukoricacsuhéról legtöbbünknek a csuhébaba jut eszébe. Gyerekekkel és/vagy gyerekeknek nagy öröm elkészíteni, és pofonegyszerű is. Kezdődhet a játék!

IMG_3007-001_m

A kukoricazsineg egy remek alapanyag. Lehet belőle díszeket készíteni, dobozokat átkötni, vagy csak egyszerűen dekorálhatunk vele!

IMG_2464-001_m
Amikor az apróságok kezdenek kisebb (nagyobb) rendetlenséghalomba átcsapni, jól jön egy kukoricacsuhé kosár. Lehet rendszerezni, rakosgatni, és nagyon mutatós, ugye?

Reméljük meghoztuk a kedveteket egy kis közös kreatívkodáshoz!

Szép napot!

A bejegyzés a Masni képeit, illetve saját képeket tartalmaz: a képekre kattintva eléred a készítés menetét. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük