Gizi mama meggyes pitéje
Legendásan egyszerű, legendásan finom, igazi családi kedvenc a nagyitól.
Hozzávalók:
2 tojás
14 dkg cukor
7 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
citromhéj
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1,5 dl tej
meggy
A margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, citromhéjat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd az előbbi keverékhez adjuk.
Legvégül adagokban belekeverjük a tejet is.
Kisebb vajazott, lisztezett tepsibe tesszük, majd mehet bele a lecsöpögtetett meggy is.
Előmelegített sütőben kb. 150 fokon 30-35 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Készíthetjük más gyümölccsel is.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.