recept

Gizi mama meggyes pitéje

Legendásan egyszerű, legendásan finom, igazi családi kedvenc a nagyitól.

30

Hozzávalók:

2 tojás

14 dkg cukor

7 dkg margarin

1 cs. vaníliás cukor

citromhéj

30 dkg liszt

1 cs. sütőpor

1,5 dl tej

meggy

A margarint a cukorral, vaníliás cukorral  habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, citromhéjat.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd az előbbi keverékhez adjuk.

Legvégül adagokban belekeverjük a tejet is.

Kisebb vajazott, lisztezett tepsibe tesszük, majd mehet bele a  lecsöpögtetett meggy is.

Előmelegített sütőben kb. 150 fokon 30-35 percig sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

31

Készíthetjük más gyümölccsel is.

Szép napot!

 A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük