csináld magad,  DIY,  otthon

Komód átalakítás házilag

Így teheted egyedivé az IKEA-bútorodat. Rast komód átalakítás.

Az IKEA letisztult, egyszerű bútorai kifejezetten alkalmasak átalakításra, a végtelenül egyszerű, natúr Rast komód pedig rengeteg lehetőséget rejt.

Ezt látta meg benne Kőfaragó Anna is, aki festéssel és némi átalakítással személyre szabott darabot készített a fenyőbútorból.

Amire szükséged lesz:

IKEA Rast komód

IKEA fogantyú (BAGGANÄS Fogantyú)

fa bútorláb

Vékonylazúr (Milesi XGT 608 kültéri ,középdió)

Matt fehér vizesbázisú alapozófesték (vagy zománc)

Első lépésben lekenték mindkét komód fióklapjait egy rétegben a középdió színű vékonylazúrral.

Ezt követte a maszkolás -ami nem volt Anna kedvenc tevékenysége -, majd fehér festékkel elkészítették a geometriai mintákat, illetve ugyanez a szín került a komód tetejére és oldalára is.

Majd felszerelték a bútorlábakat és a fogantyúkat is.

A két komód mintázata hasonló, egymáshoz kapcsolódó, de nem azonos, így lett igazán egyedi.

Tökéletes átalakítás, ugye? Szeretem az IKEA átalakításokat, mert személyreszabott, egyedi dolgokat tudunk így alkotni.


Névjegy: Kőfaragó Anna

Grafikus vagyok, imádom a munkám, saját vállalkozásban dolgozom már 4,5 éve, előtte 3 évig, mint tervező, utána 2 évig mint art director egy reklámügynökségnél.

A Budapesti Műszaki Egyetem Gépész karán végeztem, mint Ipari termék- és formatervező mérnök, ez a tervezési gondolkodásomban is megmutatkozik, mindig fontos számomra a koncepció, ami értelmet ad az egésznek, nekem fontos, hogy az elkészült grafika ne csak szép, hanem ötletes és funkcionális is legyen, legyen mögötte gondolatiság, ne legyen öncélú, ezzel teremtve kapcsolatot a nézővel. A DIY lakásdekorokat már kamasz korom óta készítek, a szüleim mindig hagyták, hogy saját képemre formáljam a szobámat, és ez azóta is tart.

Anna oldalát ide kattintva találjátok.


Ez is bútorátalakítás:

Szép napot! Anikó

Fotók: Kőfaragó Anna

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡