otthon,  praktikum

Édesítés praktikusan: hogy ne csöppenjen le a méz

Szeretitek a mézet, de nem szívesen használjátok, mert az üvege mindig tapadós, cukros, és minden tiszta ragacs lesz a mézcsurgatótól? Van megoldás.

Most, hogy a január meghozta a hideget, nálunk pedig szinte folyamatosan havas a táj, megérkezett hozzánk a nátha is: a napokban  elkapott a náthás kórság.

Ezért  gyorsan házi kúrába kezdtem: most éppen a MÉZ, reszelt gyömbér, citrom kombinációt eszegetem reggelente.


Ezt egyébként szeretem is, nem bánom, ha kicsit csípős, nem úgy, mint a házi gyömbérszörpömnél, mert ott viszont csak addig áztatom a gyömbért, amíg nem lesz túl csípős.


Mi egyébként is nagy mézfogyasztók vagyunk, imádom a kávéba is, édesíteni a legtöbbször ezt használjuk. Régebben a sok ragacs miatt ódzkodtam a mindennapos mézhasználattól.

Biztosan velünk van a baj, de nálunk a fa mézcsurgatóval mindenhová csurran és cseppen a méz, és sok a pazarlás is vele.

Photo by Arwin Neil Baichoo on Unsplash

De ma már azt sem bánom, ha a kisfiam maga adagolja a mézet a kenyerére, mióta van…. MÉZPUMPÁNK.

Nem új találmány, mi kb. 6-7 éve használjuk, közületek is biztosan sokan használnak már ilyet, de nemrégiben többen rácsodálkoztak nálunk, így úgy gondoltam, megmutatom itt, a blogon is, hátha hasznos lesz valakinek. Íme:

Kisgyerekeseknek és azoknak, akiknek a férje mézzel issza a kávéját az előnyeit ecsetelni szerintem nem kell: tiszta, egyszerű, és pontosan lehet vele adagolni, akár kisebb mennyiségeket is, így elkerülhető a túlédesítés.


TIPP: Szörpökhöz használhatunk szirup pumpát.


Nekünk most kellett  újat vásárolni belőle: van nagyobb és kisebb üvegre való fedő is, és a pumpacső is meghosszabbítható az üveg méretének megfelelően. Ha kiürül az üveg, a csavaros fedővel csak áttesszük egy másikra, és már használhatjuk is.

Szerettem volna teljesen fém megoldású verziót belőle, de olyat sajnos, nem találtam.

Mézárusoknál, neten beszerezhető.

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük